Actual

Cum va fi vremea în acest weekend. Temperaturi de până la 30 de grade

prognoza-meteo-weekend
Sursă foto: playtech.ro

Cum va fi vremea în acest weekend. Temperaturile din ultima perioadă ne-au adus multe surprize neașteptate. Valorile termice au fost extrem de mari pentru această perioadă. Sezonul de toamnă nu și-a făcut simțită prezența. Vremea a fost mai mult caracteristică pentru perioada de vară.

Soarele va fi pe cer, iar temperaturile vor fi calde și în acest weekend. Oamenii se vor putea bucura de activități în aer liber, deoarece vremea ține cu ei. Maximele vor ajunge în acest sfârșit de săptămână până la 30 de grade Celsius.

Cum va fi vremea în acest weekend

Meteorologii au anunțat că ne vom confrunta cu o vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Toamna a adus cu sine în acest an valori termice foarte ridicate, până acum. În acest weekend, vom avea parte de valori de termice între 23-30 de grade Celsius.

Dar, ploile își vor face și ele apariția. În acest sfârșit de săptămână, vom avea parte de averse. Cu precădere, acestea se vor desfășura în vestul, centrul și nordul țării. De asemenea, în unele zone, temperaturile vor înregistra o scădere.

Prognoză meteo sâmbătă, 30 septembrie

Cum va fi vremea în acest weekend. Vom avea parte de o vreme care nu se încadrează în normalul perioadei. La nivelul întregii țări, sâmbătă, 30 septembrie, temperaturile vor continua să fie foarte ridicate pentru un final de septembrie. La începutul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi slabe sporadice. Aversele își vor face apariția în vest și nord, dar există o posibilitate și în sud-est.

În Muntenia și Dobrogea, vântul va sufla moderat și slab, cu intensificări modeste pe parcursul zilei. În general, temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 29 de grade. Dar, cele minime vor fi mai scăzute. Ne vom confrunta cu valori termice între 7 și 18 grade. În unele locuri, dimineața și noaptea poate apărea ceața.

Prognoză meteo duminică, 1 octombrie

Prognoza ANM stabilește că valorile termice vor scădea față de ziua precedentă. Acestea se vor situa în apropierea celor caracteristice pentru data de 1 octombrie. În vestul, centrul și nordul țării, cerul va fi mohorât, cu o probabilitate de ploaie slabă pe alocuri.

În alte zone, va fi în continuare mult mai cald. Vom avea parte de un cer variabil și o probabilitate de ploaie foarte scăzută. Vântul în est, sud-est și în sud-vestul extrem va sufla slab până la moderat. Cu unele intensificări pe crestele montane. Minimele vor fi cuprinse între 6 și 17 grade. Maximele vor aduce valori între 19 și 29 de grade. Dimineața se va forma ocazional ceață pe alocuri, mai ales în depresiuni.

Vremea în Capitală

Cum va fi vremea în acest weekend. Sâmbătă, bucureștenii vor avea parte de o vreme deosebit de caldă. Ultima zi din luna septembrie aduce cu sine temperaturi ridicate. Valorile termice se vor situa în jurul valorii de 29 de grade. Minimele se vor încadra în intervalul de 11-14 grade.

Duminică este prima zi a lunii octombrie. Deși toamna ar fi trebuit să-și facă simțită prezența mai accentuat, ne vom bucura în continuare de temperaturi foarte calde pentru această zi din calendar. În Capitală, temperatura maximă se va situa în intervalul 27-29 de grade. Minimele se vor situa între 14-15 grade. Cerul va avea înnorări, însă nu se arată șanse de ploaie, conform Adevărul .