Actual

Prognoză meteo 20 noiembrie. Cum va fi vremea la nivelul țării

Vremea in Romania, sursa foto a1.ro
sursa foto a1.ro

Ziua de 20 noiembrie ne aduce o vreme destul de mohorâtă. Vom avea parte de averse în majoritatea zonelor din țară. Dar, precipitațiile nu vor fi accentuate, fiind prognozate ploi slabe în regiuni. Temperaturile se păstrează încă peste normalul acestei perioade din calendar. Vom avea parte de maxime care vor atinge pragul de 18 grade.

Luni, 20 noiembrie, zona de nord a țării se va confrunta cu înnorări. De asemenea, aversele vor apărea în Maramureș, în Transilvania și în Moldova. De asemenea, ploi slabe se vor desfășura în Crișana și Banat.

Prognoză meteo 20 noiembrie

Ziua de astăzi, 20 noiembrie, aduce diferite provocări în regiunile de la nivelul țării. În sud, vom avea parte de o vreme frumoasă, cu valori termice foarte calde pentru luna noiembrie. De asemenea, la munte, vom avea parte de precipitații mixte și polei. Valorile termice cresc față de ziua de duminică. Acestea pornesc de la 4 grade în nordul Moldovei. Ajungând până la maxime de 16-18 grade în sudul Olteniei, dar și în sud-vestul Munteniei.

În Dobrogea și Bărăgan, vom avea parte de o vreme frumoasă, iar vântul va sufla slab ca intensitate. Vor exista înnorări trecătoare. Temperaturile sunt în creștere față de duminică, ajungând până la un maxim de 10 grade.

Vremea pe regiuni

Potrivit prognozei meteo, în nordul Munteniei și în sudul Moldovei, temperaturile cresc. În cursul zilei, vor fi unele înnorări și este posibil să apară câțiva stropi de ploaie. În Carpații de Curbură vântul va avea intensificări. În Bucovina și în nordul Moldovei va fi o zi variabilă. Se formează mai mulți nori și se anunță ploi slabe în regiuni izolate. În aceste zone, maxima va avea valoarea de 8 grade, temperatură mai ridicată față de ziua precedentă.

Astăzi va fi mohorât în Maramureș și în nordul Transilvaniei. Precipitațiile sunt așteptate în cea mai mare parte a teritoriului. Astfel, și aceste zone vor avea parte de ploaie. După orele prânzului, temperatura începe să crească, ajungând la 7 grade.

Maxime de 16 grade

În această dimineață, în Transilvania, este ceață în depresiuni. De asemenea, vor fi temperaturi destul de scăzute, iar oamenii vor resimți frigul. Mai târziu în cursul zilei, vor mai fi nori pe cer și va ploua. La munte, vom avea parte de condiții de lapoviță. Vântul va sufla cu peste 70 – 80 km/h la altitudini mari în Carpații Meridionali. În partea de vest a regiunii se vor înregistra maxime de până la 11 grade.

Sud-vestul țării va avea parte de vreme frumoasă. În timpul zilei, vântul va sufla slab cu unele intensificări scurte. Vor fi aproximativ 18 grade în sudul Olteniei. Valori foarte ridicate pentru luna noiembrie. Dar, în general, maximele vor atinge doar 16 grade.

Prognoză meteo Capitală

Bucureștenii nu vor resimți vremea mohorâtă de la nivelul țării. Aceștia au noroc de încă o zi cu vreme frumoasă și soare strălucitor pe cer. În București, vremea de luni aduce o încălzire a temperaturilor. Care se află în continuare peste normalul perioadei din calendar. Atmosfera este însorită, iar maximele vor ajunge în jurul pragului de 14 grade, conform Pro Tv.