Actual

Prognoză meteo 13 noiembrie. Cum va fi vremea la nivelul țării

Vremea in Romania, sursa foto a1.ro
sursa foto a1.ro

Sezonul rece începe să-și intre în drepturi. Românii au avut parte de temperaturi mai scăzute. De asemenea, în unele zone, ninsorile i-au luat cu asalt pe români în acest weekend. Dar, se pare că vremea se mai domolește puțin. Potrivit prognozei meteo de astăzi, 13 noiembrie, temperaturile maxime vor atinge 15 grade Celsius.

Ziua de luni, 13 noiembrie, vine cu vreme bună și soare în majoritatea regiunilor. Dar, cu excepția zonelor de vest, nord și anumite părți din centrul țării. Aici, pot apărea ploi slabe și alte manifestări ale vremii.  Într-un final, temperaturile ajung la nivelul celor normale pentru această perioadă. Valorile termice pornesc de la 7 grade în depresiuni și ajung până la 15 grade în sudul și sud-estul teritoriului.

Prognoză meteo 13 noiembrie

Ziua de azi, 13 noiembrie, aduce o zi însorită în Dobrogea și Bărăgan. Vântul va sufla cu o intensitate mai mică. La amiază, temperaturile vor fi plăcute. Cu maxime de 14-15 grade. Spre seară, vor apărea câțiva nori. Dar, nu există șanse de ploaie.  Vor fi câțiva nori și temperaturi similare cu cele de ieri în sudul Moldovei și nordul Munteniei. Iar vremea va fi predominant plăcută.

În Bucovina și în nordul Moldovei se face mai cald decât în ziua precedentă. Temperatura maximă va fi în jur de 11 – 12 grade. Dar încep să se adune norii, așa că este posibil să apară câteva ploi seara și după-amiaza. Vor fi ninsori și polei în regiunile înalte de munte.

Deși dimineața este răcoare în nordul Transilvaniei și în Maramureș, temperatura crește puțin în timpul zilei. Potrivit prognozei meteo, valorile termice ajungând la 10 grade în aceste zone. Vor fi nori și ploi, în special noaptea în Maramureș. Care vor avea ca rezultat acumularea a 15 litri de apă pe metru pătrat.

Vremea la nivelul țării

La primele ore ale zilei, în Transilvania este răcoare, mai ales în depresiuni. Iar în unele locuri se semnalează ceață. La amiază se mai încălzește față de ieri și apar câțiva nori. Astfel, în această zonă există șanse de ploaie. Doar în Miercurea Ciuc mai avem cifre negative, în general în jur de -2 grade. În restul regiunii, temperatura se încălzește în timpul nopții.

În Oltenia, vremea este capricioasă, cu perioade mohorâte, dar și însorite. Este puțin probabil să plouă. Iar maximele sunt potrivite pentru această perioadă a anului. Valorile termice ajung la 12 – 13 grade.

Prognoză meteo pe regiuni

Avem parte de o zi destul de mohorâtă în județele din vestul țării. Cu câteva reprize de ploaie și maxime care, ca și ieri, se opresc în jurul a 12 grade. Va fi ceva mai cald în județele din sud, cu valori termice între 14 și 15 grade. La mijlocul zilei, aici atmosfera devine plăcută și norii apar destul de rar.

Vreme frumoasă la București

În București, vremea este frumoasă. Cu cer senin dimineața și câțiva nori după-amiaza. Temperatura ajunge până la 15 grade și vântul încetează să mai fie o problemă. În centrul orașului se vor înregistra 4 grade la noapte. În timp ce la periferie vor fi aproximativ 2 grade, conform Pro TV .