Lifestyle

Programul care oferă fonduri și susținere de 30.000 de euro! Cine poate beneficia și când sunt organizate înscrierile

euro Sursa foto Antena 3 CNN
Sursa foto Antena 3 CNN

Antreprenorii din România și din alte țări pot primi fonduri și susținere de 30.000 de euro în cadrul programului digital Future Makers. Înscrierile se pot face până pe 8 mai 2023 inclusiv

Organizația Social Innovation Solutions, alături de partenerii săi, continuă să sprijine antreprenorii din Europa Centrală și de Est prin derularea celei de-a VI-a ediții a programului Future Makers, adresat start-upurilor. Câștigătorii programului pot obține premii în valoare de 15.000 euro și primesc, la fel ca participanții, acces gratuit la platforme de business development precum HubSpot for Startups, Monday.com și Notion, în valoare de 15.000 de euro.

Înscrierile se pot face până pe 8 mai 2023 inclusiv, prin completarea formularului de pe platforma socialinnovsolutions.typeform.com/FM2023, de către antreprenorii care fie activează în industria de sănătate și wellbeing, fie au o componentă semnificativă de inovație în alte domenii. În cadrul proiectului se pot înscrie atât start-upuri din România, cât și din Grecia, Serbia, Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova și Slovacia. 

Programul Future Makers se desfășoară în perioada mai – septembrie, iar principalele teme de anul acesta sunt Future Makers Health și Future Makers Open Innovation. În cadrul programului, participanții beneficiază de mentorat facilitat de experți și antreprenori internaționali, au acces la experți din industriile pe care le reprezintă și pot participa la peste 30 de ore de ateliere antreprenoriale, de tehnologie și foresight. 

„Suntem entuziasmați să aducem în cea de-a șasea ediție a Future Makers nu mai puțin de 40 de business-uri aflate la început de drum, atât din România, cât și din țări ale Europei Centrale și de Est. Antreprenorilor li s-a pregătit o experiență cu o componentă internațională puternică, ce îi va ghida în primii lor pași făcuți în lumea afacerilor, având alături mentori, traineri și experți din România, Israel, UK, Germania, SUA, Danemarca, Ungaria și Grecia”, a declarat Paul Nechita, Program Manager al Future Makers. 

Cum sunt înscrierile

Participanții vor interacționa într-o platformă globală de educație și networking și vor lucra în baza unui kit digital comprehensiv. Astfel, vor elabora livrabile esențiale pentru funcționarea noului lor business, precum: un plan de afaceri, un executive summary, un pitch deck, un elevator pitch, un raport de trenduri și un business model canvas. Nu în ultimul rând, participanții vor beneficia de expunere media și vor primi feedback din partea unor experți internaționali și mentori importanți. 

„Investiția în educație antreprenorială este esențială pentru a sprijini evoluția mediului de business și pentru a contribui la dezvoltarea unei economii sustenabile și creative. Programe precum Future Makers 2023 au un rol important în dezvoltarea și consolidarea abilităților antreprenoriale în rândul celor aflați la început de drum. Suntem mândri să ne implicăm în acest proiect, asigurând suportul necesar pentru transformarea ideilor în realitate și pentru a contribui la dezvoltarea comunităților și la un viitor sustenabil”, a declarat Anca Ungureanu, Director Identitate și Comunicare, UniCredit Bank.

În cadrul finalei Future Makers, echipele selectate vor avea ocazia de a-și prezenta ideile în fața unui juriu format din experți în domeniile în care activează și vor primi statutul de membru în comunitatea internațională geneSIS, platforma de învățare & networking dezvoltată de Social Innovation Solutions. 

Printre câștigătorii Future Makers din anii trecuți se numără: AI Minded (soluție AI care accelerează tratamentul cancerului, reducând munca manuală din procesul de conturare a radiografiilor), toboro (o platformă de închiriere de obiecte de zi cu zi), swim.me (dispozitiv smart pentru înotători cu probleme de vedere), Dataphoria (platformă care folosește data analytics și unelte de inteligență artificială pentru a analiza potențialul de sustenabilitate al ONG-urilor și guvernelor), EcoTree (aplicație pentru eficientizarea managementului deșeurilor), Aventurile Tzitzi-Poc (teatru și AR pentru copii), Synovius (proteze pentru recuperare medicală) sau Polymore (algoritm AI de selecție a deșeurilor plastice).

Social Innovation Solutions

Future Makers este organizat de Social Innovation Solutions, în parteneriat cu UniCredit Bank România și Rompetrol. Printre partenerii organizaționali se numără Startarium, Rubik Hub, AIESEC București, Societatea Studenților în Medicină București (SSMB), Scientific Organisation of Medical Students (SOMS), VIP, Societatea Antreprenorială Studențească,  Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR), AIESEC Chișinău, Startup Moldova Foundation, Impact Hub Athens, Betahaus Sofia, Startup Grind Budapest, Kaptar Budapest, Impact Hub Belgrade, Serbian Tech, Smart Kolektiv și alții.

Despre Social Innovation Solutions 

Misiunea Social Innovation Solutions (SIS) este să susțină indivizi și organizații să înțeleagă transformările viitorului și să dezvolte soluții sustenabile de tehnologie, politici publice și antreprenoriale.

SIS organizează mai multe incubatoare și programe educaționale în România și Europa Centrală și de Est, precum Future Makers, Academia de Sustenabilitate, TRANSFORMATOR și Games of Science lucrând cu peste 10.000 de IMM-uri, ONG-uri și start-ups în fiecare an. De asemenea, SIS dezvoltă mai multe platforme de conversații precum Future Summit, Sustainable Futures sau Climate Change Summit și oferă consultanță și programe de executive education în foresight, inovație și sustenabilitate, potrivit unui comunicat de presa/