Social

Programul Social Food a împărțit peste un milion de porții de mâncare caldă persoanelor vulnerabile

Programul Social Food
sursa foto: arhiva companiei

Initiat de Chef Adrian Hădean și implementat prin intermediul asociației pe care a înființat-o, Programul Social Food a atins recent pragul de un milion de porții de mâncare caldă oferite persoanelor vulnerabile. Lansat cu patru ani în urmă sub numele de „Solidar Social” și inițial dedicat ajutorării celor afectați de pandemia Covid-19, programul s-a extins ulterior către cantine sociale din întreaga țară.

Această inițiativă a reușit să mobilizeze sute de voluntari și donatori, formând astfel o extinsă rețea a binelui.

Programul Social Food

„Acest milion de porții înseamnă un efort susținut de voluntariat și contribuție financiară constantă. Întreaga recunoștință, pe care am primit-o din partea celor cărora le-am adus puțină bucurie în acești ani, o transmitem mai departe către toți cei care s-au implicat în susținerea cauzei noastre, în bucătărie, pe teren sau luând un loc la masa noastră și dăruind cu generozitate, atunci când am cerut sprijinul. Milionul de porții pe care l-am numărat până astăzi este doar primul. Ultimii ani ne-au arătat nu doar de câtă nevoie de ajutor mai este încă în comunitățile noastre, dar și cu cât de multă generozitate sunt ele dispuse să dăruiască”, a spus Chef Adrian Hădean, inițiatorul programului Social Food.

În primul an, Social Food a susținut cu mese calde personalul medical din spitale și persoane vulnerabile, aflate în izolare. După ridicarea stării de urgență, programul a continuat să ofere mese calde și altor categorii de persoane vulnerabile, iar o altă etapă importantă în extinderea sa a fost asigurarea hranei pentru refugiații războiului din Ucraina. În afara evenimentelor și perioadelor de criză, care au necesitat un răspuns rapid și o concentrare a extraordinară a eforturilor, beneficiarii programului sunt adulți, copii și vârstnici vulnerabili, fără adăpost sau în situații de sărăcie extremă, din București și din țară, a căror nevoie de sprijin pentru asigurarea alimentației de bază a fost identificată prin colaborarea, la nivel local, cu autorități și cu alte organizații neguvernamentale.

Despre Asociația fondată de chef Adrian Hădean

Pentru prepararea porțiilor de mâncare livrate până în prezent au fost utilizate peste 500 de tone de alimente, donate de partenerii Social Food sau achiziționate din fondurile colectate în urma campaniilor și evenimentelor organizate de către asociație. Cel mai recent astfel de eveniment caritabil, Kitchen Battle, a avut loc în luna noiembrie a anului trecut, iar cei 450 de invitați care au asistat la competiția celor mai buni bucătari din România au contribuit cu fonduri pentru peste 100.000 de porții.

Black Sea FooDignity este o organizație umanitară fondată de Adrian Hădean în 2015, inițial sub denumirea „Asociația Adi Hădean”. Organizația desfășoară proiecte și programe pentru persoanele lipsite de resurse financiare și de perspective sociale, care se confruntă cu grave dificultăți în a-și asigura alimentația elementară și care nu beneficiază de siguranța mesei calde.