Diverse

Prostituatele din Olanda au luat o decizie. Nu le pasă de riscurile la care se expun

Prostituatele din Olanda au luat o decizie. Nu le pasă de riscurile la care se expun

Pandemia a adus cu ea probleme și în rândul prostituatelor, care s-au hotărât să nu mai lucreze în bordeluri, ci în secret, de acasă. Nu se gândesc în ce pot belele pot intra.

Potrivit Centrului pentru Prevenirea Crimelor și Securitate, în Olanda este mare criză de personal în bordeluri. Ce se întâmplă cu fetele vesele? Au ajuns la concluzia că cel mai bine din punct de vedere financiar este să lucreze acasă.

Nu de aceeași părere este și consilierul pentru politică privind prostituția la CVV, Rodney Haan, care crede că acestea se expun astfel la riscuri foarte mari și pot ajunge într-o situație extrem de periculoasă.

„Este dificil de măsurat unde există pericol. Dar a fi în afara mediului controlat nu înseamnă automat că sunt victime. Multe dintre ele reușesc să se protejeze bine.”, a mai spus Haan.

Numărul de cluburi sexuale a scăzut drastic în ultimele două decenii

Odată ce prostituatele aleg să muncească acasă, personalul din bordelurile din Olanda se confruntă cu alte probleme, pentru că nu găsesc personal. De altfel, acum două decenii în Olanda existau 700 de cluburi sexuale, iar acum numărul acestora a ajuns la 300.

Potrivit lui Haan, nu există riscul ca bordelurile să se desființeze, dar vor exista într-un număr mult mai mic.

Și prostituatele din Germania lucrează ilegal

Nici în Germania situația nu e mai bună, pandemia dând peste cap și viața prostituatelor de acolo, care potrivit SWR, au ales să lucreze ilegal, expunându-se, de asemenea, unui risc mare.

Se estimează că doar la Stuttgart, zilnic lucrează între 300-500 de femei. Fetele pot fi găsite pe internet, merg la domiciliul clienților sau primesc bărbați acasă. Din păcate, domnii nu se comportă întocmai cum ar trebui, iar fetele sunt deseori insultate, și nu puține au fost momentele când s-au raportat violuri.

„De când toate bordelurile și casele de pariuri au fost închise în urma reglementărilor Corona, prostituția s-a mutat în mod inevitabil în zone riscante, unde femeile sunt mai degrabă lipsite de apărare.

Clienții se simt superiori, devin agresivi, forțează servicii sexuale care nu au fost convenite în prealabil și astfel se repetă mereu situații critice”, spun oamenii legii. Situația e și mai gravă cu femeile care au rămas fără case și sunt obligate să câștige un ban din prostituție.

Sursă foto: stiridiaspora