Info Actual > Social > Protest în fața Palatului Cotroceni! Pensionarii s-au legat cu lanțuri
Social

Protest în fața Palatului Cotroceni! Pensionarii s-au legat cu lanțuri

Protest în fața Palatului Cotroceni! Pensionarii s-au legat cu lanțuri

În fața Palatului Cotroceni, mai mulți pensionari s-au legat cu lanțuri, sub formă de protest, și afirmă că nu mai au ce pune pe masă în condițiile în care pensiile lor nu mai pot ține pasul cu inflația.

Protest în fața Palatului Cotroceni! Pensionarii s-au legat cu lanțuri

„Am venit la Palatul Cotroceni pentru a atenționa la modul cel mai serios pe președintele României de faptul că situația pensionarilor din România a ajuns sub limita suportabilității. Nu a fost respectată o lege promulgată de Președintele României. Legea cu privire la creșterea punctului de pensie. Nu a fost aplicată legea cu privire la indexarea pensiilor”, a declarat unul dintre protestatari.

Raluca Turcan, anunț îngrijorător despre pensii

„Atât de tare va scădea puterea de cumpărare încât cu o pensie de 1.500 de lei se va cumpăra ce se cumpără acum cu 500 de lei. Asta se va întâmpla până în 2030-2035.”, a spus Raluca Turcan, ministrul Muncii, la România Tv.

„Fără cumul între pensie şi salariu la stat. E vorba despre o opţiune. Niciun fel de obligativitate. Toate vehiculaţiile (sic!) care s-au făcut în spaţiul public nu au nicio treabă cu realitatea. Practic, o persoană ajunsă la vârsta de pensionare dacă se consideră în continuare în putere poate să opteze să rămână în activitate”, a mai precizat Raluca Turcan, potrivit Antena 3.

Sursă FOTO: Antena 3