Actual

PSD a depus motiunea de cenzura impotriva Guvernului Orban

PSD a depus motiunea de cenzura impotriva Guvernului Orban

PSD a depus astăzi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Preşedintele Camerei Deputaţilor şi liderul interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a susţinut o conferinţă de presă.

În moțiunea intitulată „Guvernul PNL de la pandemie la pandemită generalizată”, guvernanții sunt acuzați că au încălcat regulile impuse cetățenilor în contextul pandemiei, pierzând astfel controlul asupra gestionării crizei sanitare și economice, dar și propria credibilitate.

Inițiatorii afirmă, totodată, că liberalii ar fi luat o serie de măsuri contradictorii atât în ordonanțele militare din perioada stării de urgență, cât și în reglementările privind relaxările care au urmat.

Reprezentanți ai guvernului s-au purtat ca și cum virusul nu ar fi existat, au petrecut fără mască și fără distanțare chiar în clădirea guvernului, au distrus economia și au mărit numărul șomerilor. Iată doar câteva dintre motivele pentru care Guvernul Orban trebuie să fie demis, spunea liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Un guvern care îşi fură propriul popor trebuie să plece. Un guvern care împinge România spre dezastru economic trebuie să plece. Un guvern care fraternizează cu interlopii, dar îi cocoșează cu amenzi pe români trebuie să plece. Un guvern care nu respectă legile în vigoare și nu crește alocații, salarii și pensii trebuie să plece. Această moțiune de este susținută de aproape un milion de români care vor ca drepturile lor să fie respectate. De aceea, aici, în parlament, vom pune stop jafului și incompetenței Partidului Național Liberal.

Pentru a fi adoptată moţiunea sunt necesare 233 de voturi și știm că a fost semnată de doar 205 parlamentari. Mai știm că este susținută, pe de o parte, de reprezentanții PRO România și ALDE, criticată în schimb de cei de la PMP şi USR, care nu vor vota.

UDMR nu a luat încă o decizie asupra votului care este stabilit chiar în aceste momente în ședința online a conducerii parlamentului. Marcel Ciolacu mai spunea că își dorește ca votul să aibă loc cât mai rapid și arăta că va respecta termenul constituțional de ci zile de la depunerea ei.

Ştim deja că cel mai probabil joi, la prânz, va avea loc citirea celor 22 de pagini ale moțiunii în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *