Info Actual

Info Actual > Social > Psiholog celebru: “Copiii României plătesc scump”
Social

Psiholog celebru: “Copiii României plătesc scump”

Psiholog celebru:

Gáspár György, psiholog celebru, trage semnalul de alarma în legătură cu  greșeală pe care părinții o fac. Copiii vor fi afectați profund!

“Copilul “citeşte” starea psihologică a părintelui atât din comportamentele acestuia, cât şi din expresia feţei şi, desigur, din cuvintele şi mesajele pe care adultul le transmite. Un părinte care nu a învăţat să-şi gestioneze îngrijorările într-un mod constructiv poate pune, neintenţionat, multă presiune pe umerii copilului. Ce fac copiii atunci când îşi văd părinţii îndureraţi sau sfâşiaţi de frământări? Încearcă să găsească soluţii, îşi asumă responsabilitatea faţă de starea de bine a adultului şi uită de propriile trăiri şi sentimente.

Psiholog celebru: “Copiii României plătesc scump”

Din păcate, mulţi dintre copiii vizibili şi invizibili ai României plătesc scump (din punct de vedere sufletesc) pentru a-şi păstra apartenenţa la familie. Apoi, mai sunt şi moştenirile psihologice: un copil care creşte alături de un părinte adesea preocupat, îngrijorat şi neajutorat va merge la şcoală cu un bagaj greu, pe care-l va căra în spate inclusiv la maturitate”, a scris Gáspár György pe Facebook.