Lifestyle

Psiholog: Răspuns la întrebarea „cum apare obsesia stăpânilor pentru animalele lor de companie? ”

Psiholog: Răspuns la întrebarea

Psiholog: Răspuns la întrebarea „cum apare obsesia stăpânilor pentru animalele lor de companie?” „Oamenii le oferă câinilor și pisicilor cam tot ce se oferă ființelor umane: de la naștere asistată, nume de botez, aniversări, cadouri de Crăciun, somn în același pat, înmormântări, până la servicii psihologice pentru câini sau chiar servicii psihologice și pentru părinții animalului răposat…”

Psiholog: Răspuns la întrebarea „cum apare obsesia stăpânilor pentru animalele lor de companie? ”

Mulți iubitori de animale se comportă cu aceste vietăți de parcă ar fi proprii lor copii. În acest sens, stăpânii își îmbracă obsesiv câinele sau pisica cu rochițe sau alte accesorii, din dorința de a-l face cât mai uman. Un psiholog celebru spune despre acești oameni că e posibil să sufere de antropomorfie.

mai mult, experții spun că această obsesie a oamenilor de a le oferi animalelor de companie trăsături cât mai umane sau nevoia de a-i transforma în membri autentici ai familiei, drept antropomorfism, iar umanizarea animalelor de companie a devenit o afecțiune din ce în ce mai răspândită în România.