Lifestyle

Pui în sos de usturoi cu mămăliguță

Pui în sos de usturoi cu mămăliguță

La rude la țară, în apartamentul din oraș sau la cel mai select restaurant din zonă, savurarea unui unui pui în sos de usturoi cu mămăliguță este greu de refuzat. Mirosul discret de usturoi, auriul mămăliguței aburinde, inundată în sosul castaniu convinge pe oricine să uite de regim și siluetă. In plus, rețeta de pui în sos de usturoi cu mămăliguță poate fi realizată de oricine care nu este total paralel cu bucătăria.

Ingrediente pentru pui în sos de usturoi cu mămăliguță:

  • 500 gr carne de pui (aripioare, pulpe sau ciocănele)
  • sare, piper
  • 1 linguriță boia
  • 1 1/2 cană apă
  • 1/2 legatură pătrunjel
  • 4 căței mari de usturoi
  • puțin ulei

Pentru mămăliguță:

  • 3 căni apă
  • 1 cană mălai
  • sare

Mod de preparare pentru puiul în sos de usturoi:

„Și pentru a păstra o ordine, se încinge ulei într-o oală și se pune puiul. Se condimentează cu sare și piper cu măsură, aici depinde de fiecare cât de condimentat mănâncă. Se prăjesc la foc mediu până se rumenesc foarte bine pe ambele parți.

Se presară boiaua peste carne și se stinge cu apă (apa trebuie să acopere carnea). Se adaugă pătrunjelul tocat. Se aduce la temperatura de fierbere. Gustați de sare și piper și mai adăugați dacă e necesar.

Se fierbe tot pe foc mediu 30 minute. Sosul trebuie să scadă bine, sub jumătatea cărnii.

* timpul de fierbere este puțin mai mare dacă se prepară pulpe de pui sau bucăți mai mari din pui și va fi necesară puțin mai multă apă, pe care o adăugați dacă vedeți ca sosul scade prea tare, asta în comparație cu aripioare.

Adăugați usturoiul tocat mărunt peste pui și mai fierbeți 1 minut. Serviți puiul în sos de usturoi pe pat de mămăliguță,” conform e-retete.ro.

Cum preparați mămăliga:

Era să uităm de mămăligă, adăugați apa rece într-o oala și puneți mălaiul peste. Adăugați sare și amestecați. Unii mai folosesc și puțin lapte.

Fierbeți la foc mediu, iar când începe să se îngroașe mămăliga dați focul la mic și amestecați rapid până e făcută, până începe să se desprindă de pe pereții oalei.

* daca puneți mămăliga la fiert în apa rece nu va face cocoloașe!