Social

Purtatorul de Cuvant al Politiei de Frontiera a facut anuntul. Ce se intampla cu traficul de la frontiera cu Ungaria

A scăzut semnificativ traficul de la frontiera cu Ungaria, timpii de așteptare nu mai depășesc acum 30 de minute, a anunțat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră, Alexandra Găvan.

Ea a spus că în ultimele 24 de ore, prin punctele deschise la granița de vest au trecut 23.700 de persoane și 10.300 de mijloace de transport, transmite RADOR.

Alexandra Găvan: „În prezent, la frontiera de vest sunt operaționale 11 puncte de frontieră, opt dintre acestea pentru efectuarea formalităților de control, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire, pentru traficul de persoane, respectiv de automarfare, în funcție de specificul fiecărui punct, astfel: pe raza județului Satu Mare, Petea și Urziceni, pe raza județului Bihor Valea lui Mihai și Borș, iar pe raza județului Arad, Vărșand, Turnu, Nădlac I și Nădlac II.

De asemenea, prin celelalte trei puncte de trecere deschise la granița comună se permite doar traficul lucrătorilor transfrontalieri. Discutăm despre punctele de frontieră Salonta și Săcuieni, de pe raza județului Bihor și Cenad, de pe raza județului Timiș.”