Info Actual

Info Actual > Culinar > Puterea mirodeniilor! 8 ingrediente cu beneficii medicale miraculoase
Culinar

Puterea mirodeniilor! 8 ingrediente cu beneficii medicale miraculoase

Puterea mirodeniilor! 8 ingrediente cu beneficii medicale miraculoase

Puterea mirodeniilor! Astazi va prezentam 8 ingrediente cu beneficii medicale miraculoase. Pe langa gustul lor desavarsit, au si proprietati minune pentru organism!

Anasonul vine din Egipt, Mexic, sau Spania si este extras din fructele de anason stelat. Anasonul da un un gust mai fin mancarurilor pe baza de ciuperci si peste. (Pune in miscare sucurile digestive, elimina flegma din plamani)

200Coriandrul provine din India si Sri Lanka. Acest ingredient se foloseste la la fripuri si vanat. In ceea ce priveste organismul, este ideal in stimularea poftei de mancare si alina crampele la stomac.

Cuisoarele provin din estul Indiei si din Madagascar. Se folosesc pentru sosuri si prajituri. Sunt recomandate in cazul durerilor de cap si dinti, inflamatiilor osoase si articulatiilor.

Puterea mirodeniilor: 8 ingrediente cu beneficii medicale miraculoase

Ghimbirul este importat din Asia si America de Sud. Rolul sau este de a fragezi mancarurile din carne. Este un ingredient care calmeaza nervii, alina durerile si tusea. In plus, linisteste convulsiile intestinului si este folosit impotriva raului de masina.

Kardamomul este importat deobicei din India. Acesta face parte din aceeasi familie ca si ghimbirul. Este folosit pentru condimentarea preparatelor pe baza de carne. Ideal pentru boli digestive si stari de indispozitie.

Nucsoara este fructul nucului tamaios si provine din Indonezia si Sri Lanka. Se adauga in salate si in mancaruri cu carne. Daca aveti acest ingredient de peste un an, nu il folositi. Pot aparea micoze periculoase!

Scortisoara vine mai ales din Sri Lanka. Ingredientul este folosit pentru sosuri si prajituri. Precizam ca batoanele sunt mult mai aromate ca praful. Este ideal ca afrodisiac si apara stomacul de ulcer.

Sofranul se cultiva in zona Marii Mediterane si in special in Spania. Se adauga in orez si cozonac pentru a le da o culoare galbena-aurie. Are proprietati diuretice si dezinfectante!