Social

Radiografia învățământului românesc. O fetiță din Vaslui, apel disperat. „Vă rog să-mi împrumutați și mie un telefon”

 

Radiografia învățământului românesc. O fetiță din Vaslui, apel disperat. „Vă rog să-mi împrumutați și mie un telefon”. O fetiță din comuna Șuletea, județul Vaslui, i-a trimis primarului o scrisoare emoționantă.

Aceasta l-a rugat să-i împrumute un telefon. Dar nu pentru a vorbi cu prietenele sale. Ci pentru a avea șansa să studieze. Pentru a-și putea face temele și a lua parte la școala online. Eleva din Vaslui a făcut, fără să știe, radiografia învățământului românesc prin scrisoarea pe care a scris-o.

„Acum, cu această nebunie ce ne ține departe de băncile școlii, singura noastră legătură cu profesorii noștri este mediul online. Momentan, folosim toți telefonul mamei mele, dar nu reușim să ținem pasul cu acest sistem de învățământ datorită lipsei unui alt telefon.

Știu că aveți un suflet bun și vă rog cu toată ființa mea să îmi împrumutați și mie un telefon. Iar dacă nu aveți unul disponibil, v-aș ruga să îmi cumpărați dumneavoastră unul în rate. Iar lunar, când voi primi alocația, vă voi aduce numaidecât banii”, a promis fetița, conform vremeanoua.

„Pur și simplu mi-au dat lacrimile”

Ciprian Tamaș, primarul comunei Șuletea, a răspuns imediat. Acesta a promis ca o va ajuta nu numai pe aceasta, dar va încerca să-i ajute și pe colegii ei, care nu au posibilitatea să își facă temele online.

Ciprian Tamaș a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook. Acesta face un apel de mobilizarea către toți cei care au telefoane mobile cu acces la internet și ar putea să le doneze copiilor.

„DAA! Răspunsul meu este afirmativ, îți voi da un telefon în stare perfectă de funcționare pentru a-ți face temele la timp, copil minunat! Am primit această scrisoare pe Messenger de la o fetiță, elevă a școlii noastre! Pur și simplu mi-au dat lacrimile! Am vorbit dimineață cu directorul scolii și mi-a confirmat că sunt peste 30 de elevi în această situație!

Nu au telefon, nu mai vorbim de tabletă sau de laptop, pentru a interacționa cu cadrele didactice online! Am o veste bună și pentru elevii care dispun de telefoane și nu au date mobile: la sfârșitul săptămânii vom putea utiliza internetul gratuit prin WI-FI, în punctele stabilite din fiecare sat!

Astfel, am rugămintea la voi, prietenii mei dragi, care v-ați schimbat Smartphone-ul și vreți să aduceți o bucurie, să îl donați pe cel vechi cu toată bucuria unui elev nevoiaș din comuna noastră! Noi promitem că vom face poze și vă trimitem fiecăruia dintre voi bucuria și zâmbetul copilului norocos!

Distribuiți vă rog, mobilizarea ne va ajuta copiii să țină pasul cu profesorii!😉”, este mesajul primarul comunei Șuletea, Ciprian Tamaș.