Lifestyle

Radiografia sistemului de invatamant romanesc. Selly: „Te pregateste pentru trecut, nu pentru viitor”

Radiografia sistemului de invatamant romanesc. Selly: „Te pregateste pentru trecut, nu pentru viitor”

Radiografia sistemului de invatamant romanesc. Celebrul vlogger a terminat cele 12 clase si a luat note frumoase la Bacalaureat, asa ca acum s-a hotarat sa isi spuna parerea despre ce a invatat realmente in toti acesti ani.

Selly este indignat de programa scoalara din Romania, despre care spune ca „te pregateste pentru trecut, nu pentru viitor”.

„Dacă ceva nu se va schimba acum ceva în educație, în 10-20 de ani educația chiar n-o să mai însemne nimic. Problema mea nu este cu vreun liceu sau vreun profesor. Problema mea este cu programa școlară și cu materia care este predată în școlile din România. Pentru că ce învățăm noi la școală nu prea are legătură cu realitatea, și asta e o mare, mare problemă. Eu am spus în repetate rânduri că școala din România te pregătește pentru trecut, nu pentru viitor”, a dezvăluit vloggerul Selly în materialul său.

Mai mult decat atat, celebrul vlogger a tinut sa precizeze ca invatamantul din Romania nu tine ritumul cu vremurile in care traim, motiv pentru care tinerii absolventi parasesc scoala total nepregatiti pentru viata.

Ai ieșit pe poarta liceului în 2020 perfect pregătit pentru anul 1990

„Uitați-vă un pic cât de repede se schimbă lumea din jurul vostru. Gândiți-vă ce telefon aveați acum 10 ani și ce telefon aveți acum. Gândiți-vă cum arăta efectiv lumea din jurul vostru acum 20 de ani și cum arată acum sau cât de mult a avansat tehnologia (…).

În toată lumea asta supermodernă, superdigitalizată, care se schimbă foarte, foarte repede, lucrurile pe care noi le învățăm la școală au rămas cam aceleași de 30 de ani încoace. Au rămas aceleași materii la care înveți aceleași lucruri. Și, din cauza asta, când ajungi la 18-19 ani și ieși pentru ultima dată pe poarta liceului, cu bacul luat și cu diploma de absolvire în mână, bacul luat cu măscuță, nu cu căscuță, după ce ai stat 12 ani în școală se presupune că ești pregătit pentru viitor.

Ai ieșit pe poarta liceului în 2020 perfect pregătit pentru anul 1990”, și-a explicat Selly punctul de vedere cu privire la examenul de bacalaureat, potrivit Cancan.