Info Actual

Info Actual > Showbiz > Radu Banciu: “Românii au trecut prin pandemie ca rața prin apă”
Showbiz

Radu Banciu: “Românii au trecut prin pandemie ca rața prin apă”

Radu Banciu:

Intr-o analiza a ultimelor luni in care romanii s-au aflat in stare de alerta, Radu Banciu a comentat atitudine romanilor. Prezentatorul TV sustine ca acestia s-au comportat ca de fiecare data: scapa cine poate.

„Dacă ne-am uita în spate, să vedem cum arată timpul ăsta care s-a scurs, ne-am uita cu mândrie, stupefacție, ură, lejeritate? Care ar fi sentimentele cu care s-ar uita românul la aceste două luni în care mai mult s-a murit pe planetă decât s-a trăit? O altă perspectivă asupra vieții și a morții, una totalmente inedită…

Nu suntem mult mai avansați. Cunoaștem foarte puține despre după această epidemie sau aproape deloc. Sunt cunoștințe care ne sunt puse la îndoială practic în fiecare zi de așa-zise noi dezvăluiri. Nimeni nu știe pe planetă mai nimic de această boală, nici nu suntem convinși că ea există cu adevărat.

Ne uităm, așadar, cu mânie înapoi, că vedem cum au trecut aceste două luni în care am auzit atâtea bazaconii, în care nimeni nu a făcut nimic cu adevărat pentru oameni, în care oamenii s-au îndepărtat de ei înșiși.

Nu s-a făcut nimic deosebit nicăieri, dovadă că nu se poate lupta eficient contra coronavirusului, cel puțina cum o spun statisticile din țările hiperdezvoltate. SUA sunt la două zile de 100.000 de morți, Marea Britanie e pe locul doi, mai sunt Spania, Italia sau Franța.

Țările puternic dezvoltate din Asia de Sud-Est, din Extremul Orient sunt excepții. Acolo disciplina se corelează cu intelectul. Să zicem și Germania, unde și acolo e disciplina bătută în cuie.

Spiritul civic ne lipsește nouă, mă refer aici la națiunea română. Nu suntem solidari, nu avem compasiune pentru celălalt, nu știm să ne iubim țara. Astfel de valori sunt doar pe hârtie. Noi suntem un neam de supraviețuitori. De fiecare dată, în România a scăpat cine a putut. Scapă cine e mai iute de picior sau cine e mai laș.

Deci cei mai mulți dintre compatrioții noștri au trecut prin aceste două luni ca rața prin apă”, a afirmat Radu Banciu, joi seara, potrivit DCnews.