Social

Raed Arafat a spus adevarul! Gelurile dezinfectante care omoara coronavirusul

Raed Arafat a spus adevarul! Acestea sunt produsele din comert care te pot proteja de coronavirus. Iata ce a spus celebrul medic despre gelurile dezinfectante.

Raed Arafat, secretar de stat in MAI, a dezvaluit ca anumite geluri dezinfectante din comert pot ucide coronavirusul, atat timp cat sunt utilizate corect.

„Dacă sunt pe bază de alcool şi dacă le folosim, da, omoară coronavirusul, pentru că el este ucis de soluţii pe bază de alcool şi de soluţii pe bază de clor. Soluţiile din piaţă pentru dezinfecția mâinilor sunt, de regulă, pe bază de alcool”, a declarat Raed Arafat pentru Mediafax.ro.

In cadrul unei emisini TV, celebrul medic a dezvaluit care este rutina sa de zi cu zi pentru a se proteja de virus. Iata ce face in fiecare zi secretarul de stat!

Raed Arafat a spus adevarul: Mă dezinfectez cu o soluție pe bază de alcool

„Veniți de la serviciu și intrați în casă. Care e rutina dumneavoastră de intrare în casă”, l-a întrebat Mircea Badea pe șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Pantofii sunt scoși la intrarea în apartament. Hainele sunt și ele scoase și duse la spălat. Oricum, virusul nu se ia de pe haine. Decât dacă cineva a strănutat pe tine. Chiar și așa, tot o să moară. Nu rezistă pe haine. După ce m-am spălat pe mâini mă dezinfectez cu o soluție pe bază de alcool”, a spus Raed Arafat, la Antena 3, potrivit Kftele.