Info Actual > Social > Raed Arafat a spus ca se vor face controale. Mii de români sunt vizați (Video)
Social

Raed Arafat a spus ca se vor face controale. Mii de români sunt vizați (Video)

Raed Arafat a spus ca se vor face controale. Mii de români sunt vizați (Video)

Raed Arafat a fost întrebat în cadrul unei conferințe de presă a CNCCI ce se poate face  dacă un român mearge într-o locație și prezintă certificatul altei persoane. Desigur,  lucrul acesta nu este permis din punct de vedere legal, însă în lipsa unei imopsibilități a verificări a identității persoanei, din cauza legii privind protejarea identității (GDPR).

Autoritățile pot solicita documente de identificare a persoanelor

Raed Arafat spune că în cazul în care se prezintă un control la o locație în care accesul este permis doar cu certificate COVID și se verifică identitatea unor persoane care au prezentat aceste certificate, iar aceasta nu se potrivește cu un certificatul înregistrat în sistemul STS, atunci atât cel care a prezentat certificatul fără drept, cât și cel care l-a oferit, vor fi în atenția autorităților.

“Dacă cineva vrea să abuzeze de acest lucru, să vină cu certificatul altuia, înseamnă că cineva i l-a dat, a dat un CNP pentru persoana respectivă, pentru ca certificatul să ajungă acolo. Ambele persoane vor fi întrebate cum a ajuns certificatul la persoana respectivă şi de ce persoana respectivă a folosit un certificat fals.

Când intru în restaurant, se scanează şi arată că e certificat valid. Dacă vine controlul şi spune – vreau să văd două-trei certificate – poate să ceară organul de control şi buletinul. Dacă se vede că este fals, înseamnă că persoana respectivă a prezentat un certificat fals şi se întocmeşte dosar penal. Nu cred că cineva doreşte acest lucru.”