Social

Raed Arafat despre restricțiile de după Revelion: „Este un risc în plus”

Raed Arafat despre restricțiile de după Revelion: „Este un risc în plus”

„Masca în exterior nu este obligatorie, dar în zonele aglomerate recomandat este să o purtăm, să respectăm regulile sanitare. Fiecare om vede care este situația. Dacă este ceva organizat și trebuie clar respectate regulile sanitare, atunci respectăm regulile sanitare”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat despre restricțiile de după Revelion: „Este un risc în plus”

Raed Arafat, șeful DSU, a făcut câteva recomandări cetățenilor români: să se evite aglomerația în apartament, să se evite contactul cu persoanele care nu sunt testate, vaccinate.

Arafat: „Ar trebui să ne alegem invitații”

„Masca în exterior nu este obligatorie, dar în zonele aglomerate recomandat este să o purtăm, să respectăm regulile sanitare. Fiecare om vede care este situația. Dacă este ceva organizat și trebuie clar respectate regulile sanitare, atunci respectăm regulile sanitare.

Noi nu avem cum să venim în casa omului și să impunem reguli, sunt țări care fac acest lucru, dar la noi legislația nu o permite. Recomandarea noastră este să se evite aglomerația în apartament, să se evite contactul cu persoanele care nu sunt testate, vaccinate.

Deja am auzit oameni care spun – facem la noi acasă o masă de Revelion, dar am hotărât să ne testăm înainte. Cred că asta e o abordare corectă dacă inviți oameni din afara casei.

La restaurant, condițiile sunt clare – trebuie să ai certificat verde, din acest punct de vedere trebuie respectate aceste reguli”, a declarat Raed Arafat pentru Antena 3.

După relaxare, șeful DSU anunță noi restricții. Arafat spune că orice interacțiune este un risc în plus, mai ales la varianta Omicron care se transmite mult mai ușor.

„Orice situație acum, după cum evoluează pandemia, crește numărul cazurilor. Poate că vor fi unele măsuri de sănătate publică, nu neapărat de restricții cât măsuri cum am avut și până acum de reducere a contactului, de control în sensul în care să ne asigurăm că cei care intră într-o zonă sau alta să fie cu probabilitatea cea mai mică să fie infectați sau cu probabilitatea cea mai mică să facă forma gravă. Dar asta urmează să se discute”, a spus Raed Arafat.