Social

Raed Arafat, precizări extrem de importante. Noile restricţii nu îi vor lovi pe unii români

Raed Arafat, precizări extrem de importante. Noile restricţii nu îi vor lovi pe unii români

Începând de mâine, 28 martie, în Capitală se vor institui noi restricţii anti COVID, însă există posibilitatea ca unele persoane să poată circula fără restricţii, afirmă Raed Arafat, șeful DSU.

Carantină de noapte de la ora 20.00 și magazine închise de la ora 18.00 în weekend în localitățile unde rata de infectare depășește pragul de 4 sunt două dintre măsurile anunțate deja de Guvern. Vor fi aplicate la nivel național începând de duminică, 28 martie. Totuşi, cei care livrează alimente la domiciliu nu vor avea probleme, a asigurat șeful DSU Raed Arafat.

Cine scapă de restricții? Angajații care livrează alimente la domiciliu

„Livrarea la domiciliu poate să fie și 24 de ore din 24. Nu intră sub incidența carantinei de noapte, pentru că sunt excepții aplicabile în continuare, care sunt excepțiile celor la serviciu, care lucrează. Aceștia pot să iasă și să livreze”, a explicat Raed Arafat pentru conform libertatea.ro.

Arafat: Livrarea la domiciliu nu are limită

„Livrarea la domiciliu nu are limită. Plus, mai avem cabinetele medicale, iar unii au încercat să acrediteze ideea că se vor închide. Nu este adevărat. Altceva. Vaccinarea. Dacă cineva se vaccinează la 8 seara și pleacă acasă, are cu el certificatul de vaccinare.

Nu este o problemă, pentru că face parte din motivele justificate. Deci toate aceste aspecte, pe care unii încearca să le discrediteze, nu există”, a mai spus Arafat.

Magazinele pot livra marfă agenților economici

Arafat a mai spus că restricțiile pe timp de carantină de noapte vizează „agentii economici, adică magazine, supermarketuri, nu cabinete medicale sau livrare”.

„Livrarea continuă, nu are limită. Iar magazinele de la care ei iau, dacă sunt deschise, da, nu vor primi cumpărători, dar pot trimite marfă, nu este problemă”, a mai spus Raed Arafat.