Lifestyle

Raed Arafat: Varianta Delta are un efect mult mai mare asupra copiilor

Raed Arafat: Varianta Delta are un efect mult mai mare asupra copiilor

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în M.A.I., a susținut un intervit televizat în care a vorbit despre valul 4 al pandemiei de Covid.

Șeful DSU, a declarat, la B1 TV, că valul 4 al pandemiei de Covid prezinta un pericol crescut pentru cei neimunizati si pentru copii, care in mare parte nici nu pot fi vaccinati.

„Depinde valul patru ce impact va avea pe sistemul sanitar. Noi avem 5 milioane de persoane vaccinate, asta inseamna ca aceste persoane, chiar daca unii dintre ei se vor infecta, nu ajung in Terapie Intensiva, adica a fi aparati in a ajunge intr-o stare critica. Vaccinul chiar daca poate sa scada in eficienta de la 90 si ceva la suta la 70 si ceva la suta, dupa o perioada de timp, totusi prevenirea de a ajunge intr-o stare grava este clara si este valida.

Dar raman cei nevaccinati si raman copiii care, parte dintre ei, nici nu pot fi vaccinati. Varianta Delta are un efect mult mai mare asupra copiilor, este posibil sa ne trezim cu mai multi copii infectati si o parte din ei sa ajunga spitalizati sau chiar in Terapie Intensiva”, a declarat Raed Arafat, la B1 Tv.

Raed Arafat a spus care este situația actuală în unitățile sanitare, in aceasta perioada, pentru a creste numarul de paturi alocate cazurilor de COVID-19.

„S-au luat decizii la nivelul Ministerului Sanatatii, au fost videoconferinte in care s-au discutat aspectele astea cu toti managerii spitalelor si cu medicii sefi de sectii, DSP-urile, in care s-a stabilit revenirea la o crestere a numarului paturilor ATI. Acum la Bucuresti lucram la acest aspect, la Matei Bals urmeaza si sper sa fie din 1 septembrie inca 20 de paturi, exista sectia de la Elias, sectia externa modulara care va fi reactivata. Incepem sa crestem paturile la Terapie Intensiva”, a explicat Raed Arafat.