Info Actual > Economic > Raluca Turcan, mândră de acțiunile guvernului, care au dus la majorarea PIB
Economic

Raluca Turcan, mândră de acțiunile guvernului, care au dus la majorarea PIB

Raluca Turcan, mândră de acțiunile guvernului, care au dus la majorarea PIB

Ministrul Muncii a afirmat că România are o creştere economică solidă, în același timp în care economia internaţională este afectată de o mulțime de fenomene negative.

„Trebuie privite lucrurile în context, tocmai pentru a înţelege că Guvernul acţionează corect: România beneficiază de o creştere economică solidă în condiţiile în care, în semestrul 2, multe economii sunt afectate de fenomene globale cu efect puternic negativ: dezechilibre în fluxurile de producţie şi logistice şi creşterea preţurilor materiilor prime şi materialelor”, a menţionat Raluca Turcan, într-o postare pe Facebook.

Produsului Intern Brut s-a majorat cu 13,6% în trimestrul al doilea al anului

Ministrul Muncii a făcut aceste afirmaţii în contextul în care a precizat că există o majorare a Produsului Intern Brut (PIB) cu 13,6% în trimestrul al doilea al anului. Acest lucru se datorează de fapt acţiunilor de sprijin implementate de Guvern pentru limitarea efectelor economice ale pandemiei.

„Creşterea PIB cu 13,6% în trimestrul II 2021 faţă de acelaşi trimestru din anul 2020 şi creşterea cu 6,2% în primul semestru al acestui an comparativ cu semestrul I 2020 este urmarea intervenţiei prompte a Guvernului pentru atenuarea consecinţelor pandemiei. Măsurile active de sprijin a companiilor şi a locurilor de muncă, în valoare de 7,3 miliarde de lei, care au funcţionat chiar şi în prima parte a acestui an, au ajutat la aceasta revenire economica rapidă. Se confirmă ceea ce Guvernul Cîţu a urmărit şi ceea ce premierul promitea, împotriva multor sceptici, o revenire economică în V după căderea dură de anul trecut”, a notat Raluca Turcan.

Totodată, un număr de 34.000 de noi contracte de muncă au fost încheiate în ultimele două luni, dintre care 4.000 au fost semnate în cadrul burselor organizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), a declarat, marţi, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan.

„În ultimele 7 luni, numărul contractelor de muncă a crescut cu aproximativ 120.000 faţă de 2020. Ultimele 2 luni au însemnat pentru piaţa muncii 34.000 de contracte noi de muncă. Din acestea, 4.000 de contracte de muncă au fost încheiate în cadrul burselor organizate până acum de ANOFM”, a precizat Raluca Turcan.