Lifestyle

Rapid și simplu. 3 rețete de mic-dejun sub 10 minute

Rapid și simplu. 3 rețete de mic-dejun sub 10 minute

Rapid și simplu. 3 rețete de mic-dejun sub 10 minute.

Cu siguranță că, în anumite zile, nu-ți dimineți nu-și vine să te dai jos din pat. Probabil că te-ai săturat și de sendvișul de dimineață care îți ține loc de mic-dejun! Ai vrea să pregătești ceva sănătos, dar care să nu-ți ia foarte mult timp? Nimic mai simplu. Te ajutăm cu trei rețete de mic-dejun sub 10 minute, pe care poți să le pregătești în mai puțin de 10 minute .

  1. Omleta „din două mișcări”

Cea mai simplă rețetă de mic-dejun, rămâne ometa. Ai nevoie de de două ouă, brânză sau cașcaval, câteva felii de bacon, un pic de unt și o cană. Pentru început, bate bine ouăle, adaugă sare și piper după gust, și pune-le într-o cană tapotată pe interior cu unt sau ulei. Poți să adaugi brânză sau șuncă, legume sau cașcaval, după care pune totul la microunde pentru un minut. Rezultatul o să te surprindă!

  1. Salata „pe repede înainte”

Chiar dacă te-ai trezit foarte târziu, ai timp să-și pregătești rapid o salată. În mai puțin de 10 minute, timp suficient în care să fierbi două ouă, să îți alegi și să toci legumele care își plac, poți să încropești o salată bulgărească pe repede înainte. Vei avea parte de un mic dejun delicious, colorat și foarte sănătos.

  1. Avocado pe „bruschete”

Avocado este, mai nou, fructul care te scoate din orice încurcătură. Pregătește o pastă de avocado, folosind un blender (sau strivindu-l cu furculița, dacă și-e mai ușor), adaugă puțină zeamă de lămâie, o picătură de ulei ceapă roșie mărunțită și condimentează cu sare după gust. Poți să servești această pastă pe felii de pâine prăjită sau cu tortillas.

Micul dejun îți oferă energia necesară ca să-ți începi ziua cu succes, dar are si numeroase beneficii pentru sănătate. Uite cateva motive pentru care micul dejun este important:

Stimularea și accelerarea metabolismului

Metabolismul ajută la arderea de calorii și grăsimi din organism și este activat de mesele regulate și frecvente. De aceea, consumarea micului dejun la primele ore ale dimineții ajută la stimularea și accelerarea proceselor metabolismului. Ca să profiți din plin de beneficiile acestuia, trebuie să consumi micul dejun în cel mult o oră de când te-ai trezit.

Crește aportul de nutrienți

Deoarece micul dejun stimulează metabolismul, în organism vor fi reținuți mai mulți nutrienți, iar cantitățile de vitamine, fibre și minerale sunt mai ridicate.

Previne apariția senzației de foame

Întrucât aportul de nutrienți este ridicat, un mic dejun copios îți oferă senzație de sațietate și previne astfel apariția senzației de foame pe parcursul zilei.

Îmbunătățește memoria și concentrarea

Consumul de mic dejun crește aportul de nutrienți de care au nevoie organismul și creierul pentru a ne concentra mai bine și pentru a ne îmbunătăți memoria. Atunci când creierul nostru primește necesarul de nutrienți, acesta va funcționa la un nivel optim pe tot parcursul zilei.

Menține greutatea optimă

Datorită stimularii metabolismului, caloriile și grăsimile din organism sunt arse, și nu stocate. Astfel, îți va fi mult mai ușor să îți menții o greutate optimă, dacă nu vei sări peste micul dejun.