Social

Rares Bogdan: „Presa este un partener și nu trebuie tratată ca un dușman”

Rares Bogdan a reactionat dur, dupa ce pe numele postului Romania TV s-a deschis un dosar penal. Europarlamentarul a criticat pozitia ministrului de Interne.

Jurnaliștii sunt acuzați că ar fi difuzat informații care aduc atingere siguranței naționale și sunt legate de anumite știri legate de spitalul MAI (Gerota)care nu s-au confirmat, informeaza Capital.

Angajații însă sunt revoltați de decizia luată

Ei spun că, în această situație, ar fi trebuit să se deschidă dosar penal și colegilor de la Digi 24, care au anuțat, la râdul lor, moartea unei doctorițe de la Spitalul Gerota. Medicul era, însă, în viață.

Rares Bogdan, atac dur la adresa lui Marcel Vela

„Cea mai mare greșeală pe care poate să o facă o putere este să între în conflict cu o instituție de presă. Am spus foarte clar că presa este un partener și nu trebuie tratată ca un dușman. Dacă aș fi fost nevoit să îmi dezvălui toate sursele pe vremea când eram jurnalist, astăzi aveam o bibliotecă de dosare penale. Cine crede că poate obliga presa să își dezvăluie sursele, trebuie să se uite la cazuri celebre de genul Watergate.

Părerea mea este că Marcel Vela a fost influențat în acest caz. Această situație trebuie remediată de urgență, nu se poate pune presiune asupra jurnaliștilor. Îmi pare extrem de rău că Marcel Vela intră în această ecuație. Eu l-am sfătuit să își îndepărteze sfătuitorii de tip milițian”, a declarat europarlamentarul chiar la Romania TV.