Lifestyle

Reacții amuzante pe seama Facebook, după ce rețele sociale au picat la nivel mondial: V-ați spăriet?!

Reacții amuzante pe seama Facebook, după ce rețele sociale au picat la nivel mondial: V-ați spăriet?!

Reacții amuzante pe seama Facebook, după ce rețele sociale au picat la nivel mondial.  Platforma de socializare Facebook şi serviciile pe care le deţine, WhatsApp şi Instagram, au redevenit funcţionale după ce luni au fost indisponibile ore în şir pentru milioanele de utilizatori.

Între timp, utilizatorii au profitat și au distribuit pe rețeaua socială tot felul de glume la adresa celor de la Facebook. Cei de la Twitter au avut de câștigat după această cădere.

Lumea s-a mutat pe Twitter, acolo unde au curs glumele

Mulți „internauți” s-au mutat pe Twitter, în perioada în care cei de la Facebook au avut probleme. „Salutare literalmente tuturor”, au transmis administratorii de la Twitter, iar aplicația s-a umplut de glume la adresa celor de la Facebook.

„Mi-aș dori să pot primi credit pentru că Facebook nu este activ, dar este mai probabil ca cineva să fi apăsat un buton accidental. Lumea poate fi mai puțin toxică prin aceste momente de liniște”, a scris o persoană.

Un alt utilizator a urat la revedere aplicației WhatsApp și a salutat rivalii de la Telegram.

Incidentul a apărut într-o zi dificilă pentru Facebook

Analiştii au remarcat că incidentul apare în ziua în care un avertizor intern declara că Facebook a dat tot timpul prioritate beneficiilor în locul siguranţei.

Fosta angajată, care a publicat anonim numeroase documente ale Facebook, şi-a dezvăluit ieri identitatea, iar zilele astea a depus mărturie în Senatul american, în cadrul anchetei despre protejarea copiilor pe internet.

Frances Haugen, fost manager de produs al companiei Facebook, va depune mărturie cu privire la faptul că gigantul din Silicon Valley a ignorat avertizările interne în legătură cu dezinformarea și conținutul periculos al unor postări.

Cele relevate de Haugen într-un interviu, duminică, au provocat unde de şoc de la Silicon Valley la Washington.

Frances Haugen a scurs zeci de documente interne ale Facebook membrilor Congresului autorităților de reglementare și mediei.

Documentele demonstrează faptul că gigantul mediei sociale a ascuns utilizatorilor informații despre riscurile folosirii platformei sale.

„Alegerile făcute de conducerea Facebook constituie o uriașă problemă pentru copii, pentru siguranța publică, pentru democrație, de aceea am ales să vorbesc” – va spune astăzi Frances Haugen, potrivit unei copii a discursului din deschiderea audierilor.

În interviul făcut public duminică, Haugen, în vârstă de 37 de ani, a spus: ceea ce am văzut la Facebook a fost faptul că există conflicte de interes între ceea ce este bine pentru public și ce este bine pentru Facebook și tot timpul Facebook a ales să își urmeze propriile interese, ca celede a face mai mulți bani. Acțiunile Facebook s-au prăbușit cu 5,5% în urma acuzațiilor lui Frances Haugen.

Facebook a precizat cu puţin timp în urmă că întreruperea de funcţionare a fost cauzată de o modificare defectoasă a serverelor sale. Platforma socială le-a cerut scuze utilizatorilor afectaţi