Info Actual

Info Actual > Culinar > Recomandarea Mihaelei Bilic: “Acum e momentul sa profitam!”
Culinar

Recomandarea Mihaelei Bilic: “Acum e momentul sa profitam!”

Recomandarea Mihaelei Bilic:

Recomandarea Mihaelei Bilic! Medicul nutritionist a explicat de ce este indicat sa consumam mazare in aceasta perioada a anului.

362”Mazăre nouă să fie, cu sau fără pui. De ce mazăre acum, primăvara? Pentru că e singura perioadă din an în care mazărea e crudă, dulce, plină de apă și de savoare de iarbă verde. În câteva săptămâni boabele se vor întări și vor avea mai mult amidon, adică un gust făinos, deci acum e momentul să profităm!

“Avantajul că nu dă probleme de balonare precum fasolea”

Proteina din mazăre este, mai nou, la mare modă, pentru că se cultivă ușor și nu dă alergii și tulburări hormonale, precum soia. Apoi mazărea este o leguminoasă, ceea ce înseamnă că are și proteine și glucide lente- hrănitoare și prietenoase cu silueta. Mai punem la socoteală fibre din belșug, multe minerale și betacaroten, plus avantajul că nu dă probleme de balonare precum fasolea.

Adăugați o felie de pâine sau puțin pui

Recomandarea Mihaelei Bilic. Nu contează că proteinele vegetale sunt incomplete (de calitatea a-IIa), punem lângă mazăre o felie de paine sau o bucățică de pui și am acoperit tot spectrul de aminoacizi esențiali. Și bineînțeles, nu uitați de mărar. Ce mazăre nouă ar fi aia, fără mărar.

P. S. Atât de lent se absorb glucidele din mazăre, că până și diabeticii o pot consuma liniștiți”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.