Lifestyle

Recomandari anti-kilograme! Mihaela Bilic: „Sfatul meu este sa va limitati la…”

Recomandari anti-kilograme! Mihaela Bilic, medic nutritionist, a oferit sfaturi pretioase pe pagina sa de socializare. Aceasta a explicat ce trebuie sa facem ca sa nu ne ingrasam in perioada izolarii la domiciliu!

Mihaela Bilic: Recomandări anti-kilograme pe motiv de izolare

„De atâta stat în casă începem cu toții să ne plângem de kilograme în plus, obținute mai ales din cauza mâncatului de plictiseală și lipsei de mișcare. Care sunt măsurile ce trebuie luate ca să prevenim “dezastrul”?

În primul rând un program strict, cu 3 mese principale/zi și evitarea, pe cat posibil, a gustărilor dintre mese. Această disciplină impune minții noastre un comportament clar și nu o mai lasă să poftească la toate “prostiile” din lipsă de satisfacții sau ocupație.

Apoi trebuie să punem accentul pe mâncarea clasică, gătită, care se consumă cu tacâmuri, stand la masă. Doar așa avem șansa să fim atenți la ce este în farfurie și să simțim când ne-am săturat.

În plus mâncarea gătită are multă apă și puțină grăsime, față de produsele ambalate care se pot ronțăi în canapea sau în fața unui ecran și care sunt concentrate în calorii.

Recomandari anti-kilograme pe motiv de izolare: Disciplina e singura noastră salvare!

Nu în ultimul rând avem nevoie de măsură și moderație, sfatul meu este să vă limitați la maximum 1-2 farfurii de mâncare la o masă, iar porția să fie cat palmele (farfurie de 20cm).

Eliminați posibilitatea de a vă reservi, procedați ca și cum ați fi la o cantină și totul este pus pe tavă. chiar dacă nu v-ați săturat, supliment nu mai primiți.

Într-o perioadă ca aceasta, disciplina e singura noastră salvare! Nu dați ascultare ideilor și poftelor minții, riscați ca până la vară să nu mai încăpeți în haine”, a scris Mihaela Bilic, medic nutritionist, pe pagina sa de Instagram.