Social

Record de înscrieri la Proiectul „Testăm pentru București”. „Oamenii așteptau o astfel de inițiativă”

Record de înscrieri la Proiectul „Testăm pentru București”. „Oamenii așteptau o astfel de inițiativă”. Gabriela Firea a anunțat că există peste 3000 de bucureșteni care s-au înscris pentru a fi testați de coronavirus.

Primarul General al Capitalei a postat pe pagina sa de Facebook modalitatea prin care oamenii se poat înscrie cu ușurință pentru acest proiect. Gabriela Firea le recomandă bucureștenilor să evite utilizarea adreselor de e-mail de pe yahoo.com. „Pentru ca acestea fie ajung cu intarziere, fie sunt trimise direct in spam”.

Record de înscrieri: peste 3.000

„Record de interes la lansarea Proiectului „TESTĂM PENTRU BUCUREȘTI”. Peste 3.000 de bucureșteni s-au înscris pentru a fi testați pentru noul coronavirus
In urma sesizarilor celor care au aplicat pe aceasta platforma dar nu au primit confirmarea inscrierii, recomandam evitarea utilizarii adreselor de e-mail de pe yahoo.com. Pentru ca acestea fie ajung cu intarziere, fie sunt trimise direct in spam.

Cei care s-au inscris deja cu o adresa de yahoo, sunt rugati sa se reinscrie, cu o alta adresa de e-mail.

Ma bucur foarte mult ca peste 3.000 de bucureșteni au accesat platforma online http://testampentrubucuresti.assmb.ro/ și au aplicat pentru a a fi testați GRATUIT în vederea diagnosticării eventualei prezențe a virusului SARS-CoV-2.

Numarul mare de voluntari inscrisi in acest program intr-un timp atat de scurt ne confirma faptul ca bucurestenii asteptau din partea autoritatilor o astfel de initiativa, similara celorlalte metropole europene”, este de părere primarul capitalei.

„Până acum, asimptomatici nu aveau posibilitatea sa afle daca sunt sanatosi sau nu”

„Pana acum, unitatile medicale testau doar persoanele cu simptome de infectare. Iar cei asimptomatici nu aveau posibilitatea sa afle daca sunt sanatosi sau nu. De aceea, Primaria Capitalei ofera posibilitatea bucurestenilor sa se testeze, gratuit, printr-un simplu exudat nazofaringian.

Vor fi utilizate teste de tip antigen standard RT-PCR. Cele mai utilizate la ora actuală pe plan mondial pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2. Aceste teste vor fi prelucrate de 9 de unitati medicale de stat si private. Cu 36 de puncte de recoltare, afiliate acestui proiect.

· Aplicația oficială este funcțională începînd de vineri, 22 mai, ora 13.00.

· Bucurestenii vor completa o declarație ce cuprinde criterii de eligibilitate și date personale (nume, prenume, CNP, serie și număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naștere). După finalizarea acestei prime etape și acceptarea intrării în program, urmează completarea cererii de înscriere și consimțământul pentru participare;

· Fiecare participant înscris primește un număr de înregistrare și un e-mail de confirmare. Urmând să fie contactat pentru programare și testarea propriu-zisă;

· Testarea se va realiza în mod gratuit, iar Primăria Capitalei, prin ASSMB, urmeaza să deconteze pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei, direct către laboratoarele de stat și private afiliate proiectului”, a mai spus Gabriela Firea.