Lifestyle

Reformă în Educație. Propunere uluitoare a noului ministru. „Eu aș pune prima oră să începem cu…”

Reformă în Educație. Propunere uluitoare a noului ministru. „Eu aș pune prima oră să începem cu…”

Noul ministru al Tineretului și Sportului, Carol Eduard Novak (UDMR),  vine cu o propunere care șochează întregul sistem al Educației.

Potrivit lui Carol Eduard Novak programul școlar ar trebui să înceapă cu 45 de minute de gimnastică și nutriție.

Propunerea ministrului Carol Eduard Novak

Ministrul a afirmat, marți, că ar trebui introdusă o altă formulă pentru educația fizică din școli și spune că, de pildă, copiii ar trebui înceapă fiecare zi de școală cu 45 de minute de mișcare și nutriție.

„Haide să găsim altă formulă de educație fizică, 45 de minute de stretching plus nutriție. Eu aș pune prima oră să începem de aici, prima oră în fiecare zi 45 de minute de gimnastică și nutriție, dupa aceea suntem fresh, putem să începem să învățăm”, a spus ministrul Sportului.

El recunoaște că viziunea sa reformistă îi șochează pe mulți și așa s-a întâmplat și când a preluat conducerea Federației Române de Ciclism.

„Am primit multe uppercut-uri și picioare în fund”, a spus Eduard Novak.

Ministrul a mai spus că în opinia sa ar trebui finanțate cu precădere sporturile unde România are șanse să obțină medalii și a enumerat între acestea gimnastica, canotajul, halterele, atletismul, inotul, ciclismul.

Ministrul nu renunță la competițiile sportive

Totodată, ministrul Sportului susține că nu renunță la activitatea sportivă pe durata mandatului. Vrea să participe, ca sportiv, la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor și crede că are puterea de muncă necesară pentru a se antrena și a fi și ministru.

După accidentul de mașină suferit în 1996 a lăsat patinajul viteză și a ales ciclismul să-și continue viața sportivă. În copilărie, „mă simțeam zeu”, a mărturisit el povestind despre pasiunea pentru patinaj și convingerea pe care o avea că va ajunge departe.

Visa să devină campion olimpic. „Dar dintr-o clipă în alta viața noastră se poate schimba. Viața este foarte scurtă și trebuie trăită cu calitate”, a menționat Novak.

Apoi, după accident, în prima competiție la care a participat ca ciclist, l-au întrecut și fetele, a povestit el. Dar când a obținut primul titlu important, după ore asidue de antrenament, a plâns. Zilnic obișnuia să parcurgă circa 100 de km cu bicicleta, iar la vară are de gând să vină cu bicicleta la minister. Important este să pui ștacheta la înălțime, spune Eduard Novak.