Info Actual

Info Actual > Diverse > Refugiul Costila din Munții Bucegi, o nouă tinerețe
Diverse

Refugiul Costila din Munții Bucegi, o nouă tinerețe

Refugiul Costila din Munții Bucegi, o nouă tinerețe

Refugiul Costila din Munții Bucegi, trăiește o nouă tinerețe.  MASTERBUILD – Antrepriza Generală și de Specialitate în Construcții a reabilitat gratuit Refugiul Costila din munții Bucegi (zona Bușteni), una dintre cele mai îndrăgite locații de popas ale amatorilor de trasee montane și alpinism din România.

Au fost reabilitat fațadele și acoperișul bătrânei locații (“leagan al alpinismului românesc”, așa cum îl numesc amatorii de munte), care a fost de-a lungul vremii adăpost pentru mii de montaniarzi români și străini. Astfel, Refugiul Costila se bucură de “haine noi” – o fațadă izolată și rezistentă la intemperii realizată din panouri sandwich și un acoperis modern termo și hidro – izolat. Prin noua reabilitare, Refugiul poate să găzduiască în continuare alte cateva generații de turiști.

Proiectul a pornit de la o inițiativă locală demarată de către Alex Florescu, reprezentant al Clubului Alpin Român și membru al comunității locale montane și MASTERBUILD, reprezentată de Stefan Vayna, CEO. Acest proiect a implicat într-un final câteva zeci de voluntari care au contribuit de asemenea și la amenajarea interioară a Refugiului, demonstrând astfel că împreună, orice inițiativă odată demaraă se poate transforma într-un proiect de succes.

Istoria Refugiului Costila datează din anul 1938. Inițial o construcție din lemn, realizată la ințiativa lui Niculae Baticu (considerat părintele alpinismului românesc) și a Clubului Alpin Român, acesta a găzduit și prima școală de alpinism din România. Refugiul se regăsește în Munții Bucegi la o altitudine de 1.690 m și poate gazdui simultan 20-25 de persoane.

Fondata in 2005, MASTERBUILD este o companie de antrepriza generala si de specialitate in constructii.