Diverse

Regele Charles, prima decizie de când și-a intrat în noul rol. Viitorul celor care l-au slujit cu credință nu sună bine

Regele Charles, prima decizie de când și-a intrat în noul rol. Viitorul celor care l-au slujit cu credință nu sună bine
Sursă foto: scenetherapy.com

Regele Charles le-a dat cea mai grea veste slujitorilor săi fideli.  Angajații de la fosta reședință a lui Charles, Clarence House, sunt în stare de șoc după ce au aflat că vor fi dați afară. Acest lucru se întâmplă pentru că regele va închide reședința unde a locuit până acum.

Noul Suveran al Marii Britanii se pregătește să dea afară pe mulți dintre cei care au avut grijă de el ani întregi. Este o veste la care cei care au lucrat la reședința Clarence House au rămas pur și simplu fără cuvinte. Motivul îl constituie faptul că Charles și Camilla se vor muta în curând la Palatul Buckingham.

Este vorba de 100 de angajați care au fost alături de el toată perioada în care a fost prinț. Potrivit informațiilor oferite de The Guardian ei au fost anunțați, printr-o notificare trimisă de asistentul principal al regelui, Sir Clive Alderton. Oamenii sperau că vor fi luați la noua reședință, dar nu a fost deloc așa și sunt pur și simplu în stare de șoc, pentru că nu știu ce se va întâmpla cu ei.

„Reședința Clarence House va fi închisă”

„Schimbarea de rol pentru conducătorii noștri va implica schimbări și pentru gospodăria noastră… Portofoliul de sarcini întreprinse anterior în această gospodărie care sprijină interesele personale ale fostului prinț de Wales, activitățile anterioare și operațiunile casnice nu vor mai fi efectuate, iar reședința Clarence House va fi închisă.

Prin urmare, este de așteptat ca nevoia de posturi în principal la Clarence House, a căror activitate susține aceste zone, să nu mai fie necesară”, scrie în nota pe care Sir Clive Alderton le-a înmânat-o angajaților.

Angajații vor primi o sumă de bani

Regele Charles nu i-a lăsat totuși pe drumuri, ci a anunțat că cei care vor fi dați afară vor primi o sumă compensatorie. De asemenea, cei care vor, pot lucra pe alte posturi în schema de personal a Casei Regale a Marii Britanii. Anul trecut, potrivit raportului anual al Clarence House, fostul prinț Charles avea 101 de angajați care lucrau program normal, din care 31 de persoane făceau parte din secretariatul său.