Info Actual > Diverse > „Regele criptomonedelor”,extrădat în SUA. Poate să-și implice fostul asociat, Răzvan Munteanu, soțul Deliei?
Diverse

„Regele criptomonedelor”,extrădat în SUA. Poate să-și implice fostul asociat, Răzvan Munteanu, soțul Deliei?

„Regele criptomonedelor”,extrădat în SUA. Poate să-și implice fostul asociat, Răzvan Munteanu, soțul Deliei?

Costi Alecu, cunoscut și ca „Regele criptomonedelor”, a fost extrădat în SUA. Prin intermediul unor licitații false, ar fi înșelat mai mulți cetățeni americani. Ulterior, banii pe care i-ar fi produs ilegal erau schimbați în Bitcoins. În prezent, bărbatul, care acum are și ID de deținut în Statele Unite, așteaptă să fie judecat. Costi Alecu a fost iubit al cunoscutei prezentatoare TV Andra Trandaș și fost asociat al lui Răzvan Munteanu, soțul Deliei. Se pare că ar fi acceptat să colaboreze cu autoritățile și își negociază sentința. Îl denunță pe asociatul său, Răzvan Munteanu, pentru a primi o pedeapsă mai ușoară, se întreabă CANCAN.RO.

Conform anchetatorilor, Costi Alecu ar fi constituit, alături de fosta lui iubită – Daniela Petrișor – și de Mădălin Ghinea, o grupare care se specializase în organizarea de licitații false pe internet. Cei trei scoteau la vânzare obiecte de lux, foarte scumpe, pentru care licitau cetățeni din SUA, Marea Britanie și India. După ce aceștia virau banii, infractorii scoteau sumele și le investeau în moneda virtuală Bitcoin. Costi Alecu a fost asociat atât în afacerile cu Bitcoin cât și la un restaurant cu soțul Deliei Matache, Răzvan Munteanu. Acesta deține mai multe localuri în București și este recunoscut ca fiind unul dintre românii foarte înstăriți. Întrebarea care se pune acum este dacă Munteanu a fost și el implicat în ilegalitățile făcute de asociatul său. Se pare că un răspuns va veni pe măsură ce colaborarea dintre Costi Alecu și autoritățile americane va avansa.

Regele criptomonedelor, fraudă de 9 milioane de dolari

Costi Alecu a fost extrădat în SUA. A ajuns, o zi mai târziu, într-o închisoare din comitatul Mahoning, statul Ohio, alături de unul dintre complicii săi, Mădălin Ghinea. Autoritățile din SUA le impută o fraudă de 9 milioane de dolari, în perioada iulie 2008 – august 2020. Conform acuzațiilor, aceștia ar fi pus la punct o schemă online pentru a vinde mașini, motociclete și alte articole, care nu au fost livrate niciodată cetățenilor care le cumpărau.

Conform procurorilor, cei doi români au creat conturi pe diferite site-uri de licitații, unde au postat la vânzare bunuri care, de fapt, nu existau. Totodată, Costi Alecu și membrii grupării au folosit site-uri web fictive, adrese de e-mail false și alte forme de comunicare care prezentau informații despre produsele scoase la vânzare, în așa fel încât cumpărătorii să fie convinși că postările sunt autentice.

Se pare că, Costi Alecu așteaptă acum să fie judecat. Are statut de deținut în SUA și ar fi dispus să colaboreze cu procurorii, în așa fel încât să primească o pedeapsă redusă.

Totodată, potrivit procedurilor justiției SUA, Costi Alecu va avea posibilitatea să încheie un acord de recunoaștere și să-și negocieze o pedeapsă mai mică, pentru că nu a comis infracțiuni cu violență.

Costi Alecu este un personaj cunoscut în lumea mondenă și pentru relațiile amoroase pe care le-a avut de-a lungul timpului. În trecut, „Regele criptomonedelor” a avut o relație cu Andra Trandaș, prezentatoare TV la Antena Stars.

Daniela Petrișor, implicată și ea în dosar, este o altă iubită pe care a avut-o patronul de cluburi ce a fost extrădat în SUA. Costi Alecu este, totodată, ex-asociatul lui Răzvan Munteanu, soțul Deliei. Se pare că el obișnuia să meargă, în trecut, în vacanțe de lux, împreună cu cuplul.