Diverse

Regele fotbalului a murit, trăiască Pele! Numele lui va dăinui prin 738 de bebeluși

Regele fotbalului a murit, trăiască Pele! Numele lui va dăinui prin 738 de bebeluși

Potrivit informațiilor oferite de Telemundo Deportes, anul trecut peste 700 de copii din Peru au primit numele celebrului fotbalist Pele.

Conform listei publicate de Registrul Civil Naţional Peruan la sfârşitul anului 2022, părinții a nu mai puțin de 738 de bebeluşi i-au botezat pe copii Pelé, Rey Pelé, Edson Arantes sau Edson Arantes do Nascimento, numele adevărat al celebrului campion mondial.

Alți micuți au primit numele lui Ronaldo sau Messi

De asemenea, 31.583 de copii născuți în 2022 în Peru au fost botezați Ronaldo sau Cristiano Ronaldo. Iar după Mondială din alți 176 de copii au primit numele Dibu, care este porecla portarului Argentinei, Damian Emiliano Martínez Romero. În plus, 371 de micuți peruviani au fost botezați Messi.

Fetițele au fost botezate cu numele reginei Elisabeta

În altă ordine de idei, 551 de fetițe tot din Peru au fost botezate Elisabeta, Elisabeta a Doua sau Elisabeta a II-a, în memoria Reginei Elisabeta a II-a, care a trecut la cele veșnice în septembrie. Potrivit News.ro, alți 733 de copii se numesc Maverick, personajul principal al celebrului film Top Gun care a fost lansat anul trecut.

Pele a fost înmormântat la Necropola Memorială Eucumênica

Celebrul Pele a trecut în lumea drepților pe data de 29 septembrie, la spitalul Albert Einstein. El a fost internat în urma unei infecții respiratorii, fiind în plin tratament împotriva cancerului. Zeci de mii de oameni au venit să-I fie alături lui Pele pe ultimul drum.

Procesiunea a ținut trei ore, apoi a fost urmată de o înmormântare privată, la care a luat parte doar familia. Sicriul sportivului a fost transportat pe o mașină de pompieri, alături de multe mașini de poliție. În ultimul său drum, fotbalistul a trecut prin fața casei mamei sale.

Printre cei care au luat parte la înmormântare s-a aflat și noul președinte al Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva, care s-a alăturat zecilor de mii de oameni ce au venit să-i aducă un ultim omagiu. Pele a fost înmormântat la Necropola Memorială Eucumênica, cel mai cimitir vertical de 14 etaje din lume.