Info Actual

Info Actual > Showbiz > Regina Elisabeta, șase titluri în Cartea Recordurilor
Showbiz

Regina Elisabeta, șase titluri în Cartea Recordurilor

Regina Elisabeta, șase titluri în Cartea Recordurilor

Regina Elisabeta, șase titluri în Cartea Recordurilor. În urmă cu câteva zile, Regina Elisabeta a Marii Britanii și-a anunțat retragerea din viața publică, pentru o perioadă nedeterminată. Puțini știu însă că Regina Elisabeta, în vârstă de 94 de ani, deține șase recorduri mondiale.

Suverana britanică a avut timp suficient să „adune” cele șase recorduri, de-a lungul celor 67 de ani de domnie. A adunat un număr de titluri pentru timpul petrecut pe tron, precum cea mai longevivă regină și alte câteva referitoare la contul ei bancar, conform Unica.

Recordurile Reginei Elisabeta

1. În anul 2012, a devenit Cea mai Bogată Regină. Sunday Times i-a estimat averea la 310 milioane lire sterline, conform The Mirror.

2. De asemenea, Regina Elisabeta deține recordul pentru faptul că este șeful celor mai multe state în același timp. Aceasta este monarhul a 16 state din Commonwealth, printre care Antigua și Barbuda, Australia, Bahamas, Barbados, Belize, Grenada, Jamaica, Noua Zeelandă și Papua Noua Guinee.

3. Deține și recordul pentru cele mai multe apariții pe monede. Chipul ei apare pe monedele a 35 de țări.

4. Are două titluri pentru cel mai longeviv monarh din istorie. A primit primul titlul pe 9 septembrie 2015, când a depășit-o pe Regina Victoria, care a domnit timp de 63 de ani și 216 zile (20 iunie 21837 – 22 ianuarie 1901).

5. Pe 23 ianuarie 2015, Elisabeta a devenit cel mai în vârstă monarh. Pe atunci avea 88 de ani. Acum are 94.

6. Deține, în același timp, recordul pentru cea mai în vârstă regină britanică din istorie.