Actual International

Regiunea Zaporojie: Comandantul orașului Berdyansk a fost spitalizat după ce mașina i-a explodat

Regiunea Zaporojie: Comandantul orașului Berdyansk a fost spitalizat după ce mașina i-a explodat
news.yahoo.com

Marți, 6 septembrie 2022, o explozie a avut loc în centrul orașului Berdiansk (ocupat de ruși), în apropierea clădirii administrației orașului

Potrivit ocupanților: „Astăzi, pe 6 septembrie, chiar în centrul orașului Berdiansk, lângă clădirea Administrației Militaro-Civilă, a fost aruncată în aer mașina comandantului orașului, Artem Bardin‼️”

Autoritățile au descris incidentul ca fiind un atac terorist. Ulterior, s-a aflat că o mașină aparținând comandantului orașului a fost aruncată în aer.

„În Berdyansk ocupat temporar, o mașină aparținând comandantului orașului a fost aruncată în aer, după care a avut loc un schimb de focuri. Cel puțin o persoană se află în spital, a declarat Vladimir Rogov, membru al administrației regiunii Zaporizhzhia. Autoritățile au numit incidentul un atac terrorist, potrivit wnews247.com

Artem Bardin, comandantul orașului Berdiansk se află în stare gravă la spital

Artem Bardin, comandantul orașului Berdiansk din regiunea Zaporojie, a fost rănit într-un presupus atac terorist și a fost transportat la spital în stare gravă, a anunțat serviciul de presă al administrației orașului aflat sub ocupație rusească.

Astfel, în comunicatul citat de agenția rusă Ria Novosti se precizează: „Mașina comandantului orașului, Artem Bardin, a fost aruncată în aer. În urma exploziei, comandantul orașului a fost spitalizat în stare gravă. Medicii îi acordă asistența medicală necesară”.

FOTO wnews247.com

Totodată, administrația a subliniat că trei mașini civile în care nu se afla nimeni au fost avariate de explozie: „Explozia a avariat și trei mașini civile, în care nu se afla nimeni în ele”.

Ce se știe despre Bardin

Orașul Berdiansk din regiunea Zaporojie a fost ocupat de trupele rusești la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia. Artem Bardin a fost numit „comandant” rus. Nu se știe nimic despre biografia lui, însă. Probabil că putem vorbi despre un ofițer al Gărzilor Ruse, care a fost primul director adjunct al departamentului din regiunea Ryazan din Rusia, precizează eprimefeed.com