Actual Social

Scandal în loc de administrație, la Primăria Sectorului 1: PNL o dă în judecată pe Clotilde Armand

Scandal în loc de administrație, la Primăria Sectorului 1: PNL o dă în judecată pe Clotilde Armand
Arhivă

Consilierii locali PNL ai Sectorului 1 aduc acuzații grave primarului Clotilde Armand! Ei spun că o vor acționa în instanță pentru că nu vrea să aplice hotărârea pentru digitalizarea primăriei.

Preşedintele PNL Sectorul 1, Sebastian Burduja, acuză că zeci de hotărâri de consiliu local deja votate sunt blocate cu bună ştiinţă de primarul sectorului 1, Clotilde Armand. De asemenea, acesta susţine că edilul ţine la sertar proiectele de hotărâri depuse de consilierii PNL şi refuză să le supună votului în Consiliul Local.

Burduja o acuză pe primăriță de dispreț total

„Atitudinea primarului este de dispreț total față de cetățeni și lege. De doi ani vedem numai circ și scandal. Singura mare realizare a fost alocarea a 100 de milioane de lei pentru panseluțe la ultima rectificare bugetară, în timp ce sectorul se scufundă în mizerie și incompetență administrativă. În plus, vorbim despre un abuz continuu și extrem de grav: zeci de hotărâri de consiliu local deja votate și care, în loc să fie puse în executare, sunt blocate cu bună știință de primar de luni de zile. Mai mult, ține în sertar și proiectele de hotărâri depuse de colegii noștri, pe care refuză să le supună votului consiliului local, deși ating zone de mare de interes pentru cetățenii sectorului 1: școli, parcări, locuire, calitatea vieții, digitalizare. La interpelări sau solicitări de informații adresate de consilierii locali PNL aplică aceeași procedură: zero răspunsuri, abuzuri pe linie.”, a comunicat Burduja.

Consilierii liberali dau exemplu proiectul de Hotărâre privind aprobarea demarării procesului de digitalizarea, denumit Sectorul 1 DIGITAL şi aprobarea contractării, din surse externe, a unui serviciu IT pentru Implementare, proiect al consilierilor PNL la iniţiativa preşedintelui PNL Sector 1, Ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja. Aceștia spun că proiectul este ținut „la sertar” de Clotilde Armand din data de 10 mai 2022.

Acuzațiile edilului Clotilde Armand

De celaltă parte, edilul Armand Armand l-a acuzat pe Ministrul Cercetării şi al Digitalizării de blocarea digitalizării Primăriei Sectorului 1 cu fonduri europene.

„Ministrul Cercetării şi al Digitalizării (actualmente preşedintele filialei PNL Sector 1) a blocat digitalizarea Primăriei Sectorului 1 cu fonduri europene… din orgolii politice, fără niciun argument, fără niciun fel de explicaţii. Vă spuneam zilele trecute că actuala coaliţie PNL – PSD blochează în Consiliul Local investiţiile din Sectorul 1 în toate domeniile – şcoli, sănătate, infrastructură, mediu – la ordine primite de sus. Şi pentru a vedea cum această alianţă toxică a fost constituită împotriva comunităţii locale, vă dau exemplu un proiect finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), în valoare de 4 (patru) milioane lei, care a fost respins, săptămâna trecută, de consilierii liberali şi social-democraţi”, a scris Clotilde Armand, marţi pe Facebook.