Info Actual

Info Actual > Diverse > Regulile care nu se pot încălca în familia regală. Ce trebuie să facă Archi
Diverse

Regulile care nu se pot încălca în familia regală. Ce trebuie să facă Archi

Chiar dacă Meghan Markle și al prințului Harry s-au retras din viața publică, Archie, copilul lor, va fi obligat să respecte o regulă strictă.

Iain MacMarthanne, expert în Casa Regală, a menționat că există un decret care spune că membrii familiei regale care sunt în linia pentru succesiunea la tron trebuie să ceară acordul monarhului pentru a se căsători.

Archie, care momentan este al șaptelea în ordin, este posibil să nu scape de această regulă impusă de Casa Regală.

Când Prințul Charles va urca pe tron, Archie va deveni prinț, iar la vârsta de 18 ani va putea renunța sau păstra titlul. Chiar dacă el decide că nu vrea să aibă titlu regal, există șansa să fie obligat să respecte regula impusă de Actul de succesiune la Coroană.

Concret, actul, modificat în 2013 pentru a îndepărta regula conform căreia doar urmașii de sex masculin pot urca pe tron, îi obligă pe cei trei copii ai ducilor de Cambridge să primească permisiunea monarhului pentru a se căsători.

Se poate evita această regulă?

Din primele informații, micuțul Archie poate evita acest lucru. Un document oficial  spune că persoanele care sunt a șaptea sau mai jos în linia de succesiune la tron nu trebuie să ceară voie pentru a se cununa religios.