Social

Reînceperea în siguranță a cursurilor. Care sunt măsurile propuse de Ministerul Educației

Reînceperea în siguranță a cursurilor. Care sunt măsurile propuse de Ministerul Educației

Reînceperea în siguranță a cursurilor. Care sunt măsurile propuse de Ministerul Educației! Elevii și profesorii vor purta permanent masca de protecție în școli, distanța dintre elevi în clasă va trebui să fie de un metru, iar accesul persoanelor străine în unitățile de învățământ este interzis – sunt câteva dintre măsurile propuse de Ministerul Educației pentru reînceperea în siguranță a cursurilor din 8 februarie.

Documentul a fost discutat în această dimineață cu inspectorii școlari din țară și urmează să fie validat de Ministerul Sănătății.

Conform draftului, în cadrul unităților școlare sălile de clasă vor fi amenajate astfel încât să fie asigurată distanțarea fizică de un metru între elevi. Dacă suprafața sălii de clasă nu permite distanțarea fizică de un metru, atunci spațiul va fi organizat astfel încât să se asigure distanța maxim posibilă.

Elevii și personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic vor purta mască în permanență atunci când se află în incinta școlii.

Reînceperea în siguranță a cursurilor. Care sunt măsurile propuse de Ministerul Educației

Unitățile de învățământ trebuie să asigure trasee prestabilite de intrare, de deplasare și de părăsire, demarcate cu benzi vizibile, facilitând păstrarea unei distanțe corespunzătoare între persoane.

De asemenea, la intrarea în școală și pe coridoare, precum și la intrarea în fiecare clasă, vor fi montate flacoane cu soluție dezinfectantă pentru mâini.

Clasele vor fi aerisite înainte de sosirea elevilor prin deschiderea ferestrelor timp de 30 de minute, apoi, în timpul pauzelor, minim 10 minute, și la finalul zilei, ținând cont de temperatura exterioară.

Accesul persoanelor care nu au calitatea de elev sau angajat al unității de învățământ va fi interzis, în afara cazurilor excepționale, pentru care este necesară aprobarea conducerii școlii.

La organizarea activităților și în timpul pauzelor trebuie evitată formarea de grupuri de elevi din clase diferite.

Elevii nu vor consuma în comun alimente sau băuturi și nu vor schimba între ei obiecte de folosință personală, precum telefoane, tablete, instrumente de scris sau jucării – mai prevede draftul de ordin comun al miniştrilor educației și sănătății, informează RRA.