Lifestyle

Remedii naturiste pentru scăderea tensiunii arteriale. Proprietăți antioxidante și protectoare incredibile

Remedii naturiste pentru scăderea tensiunii arteriale. Proprietăți antioxidante și protectoare incredibile

Un remediu bun la domiciliu pentru a ajuta la controlul tensiunii arteriale crescute este să beți suc de lămâie cu apă de cocos sau să consumați zilnic căței de usturoi, deoarece aceste ingrediente au proprietăți care ajută la controlul tensiunii arteriale.

Deși aceste remedii la domiciliu sunt utile pentru a suplimenta tratamentul pentru tensiunea arterială crescută, acestea trebuie luate numai cu cunoștințele cardiologului, deoarece nu reprezintă un substitut pentru medicamentele prescrise de medic.

1. Apă de usturoi

Apa cu usturoi este o modalitate excelentă de a regla tensiunea arterială, deoarece stimulează producția de oxid nitric, care este un gaz cu acțiune puternică vasodilatatoare, care facilitează circulația sângelui și reduce presiunea asupra inimii.

În plus, usturoiul este un aliat excelent pentru menținerea sănătății cardiovasculare a oricărei persoane, deoarece are proprietăți antioxidante și protectoare incredibile ale vaselor de sânge care împiedică apariția unor probleme precum ateroscleroza.

O modalitate excelentă de a consuma usturoi este să bei apă cu usturoi sau capsule pe tot parcursul zilei.

Ingrediente

1 cățel de usturoi crud, curățat și zdrobit;
100 ml apă.

Mod de pregătire

Așezați cățelul de usturoi într-un pahar cu apă și lăsați-l să se absoarbă timp de 6 până la 8 ore (în timp ce dormiți, de exemplu) și beți această apă pe stomacul gol a doua zi dimineață sau pregătiți un litru de apă de usturoi și beți pe tot parcursul zilei.

2. Suc de lămâie

Un remediu bun la domiciliu pentru a controla hipertensiunea arterială este să bei o limonadă amestecată cu apă de cocos, deoarece acest suc are proprietăți diuretice care ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Ingrediente

3 lămâi;
200 ml apă de cocos.

Mod de pregătire

Se amestecă foarte bine ingredientele și se bea după aceea. Ia o dată pe zi.

3. Suc de afine

Pe lângă faptul că reprezintă o sursă excelentă de antioxidanți, combate boli precum cancerul și previne îmbătrânirea timpurie, afinele ajută și la scăderea tensiunii arteriale, mai ales atunci când sunt consumate zilnic. Aflați mai multe despre beneficiile afinelor.

De asemenea, acțiunea sa pare să fie mai vizibilă la persoanele care prezintă un risc cardiovascular ridicat, cum ar fi obezii sau persoanele cu sindrom metabolic, și poate fi utilizată ca tratament complementar indicat de medic.

Ingrediente

1 cana de afine;
½ pahar de apă;
Suc de ½ lămâie.

Mod de pregătire

Amestecați toate ingredientele până obțineți un amestec omogen. Acest suc trebuie consumat de 1-2 ori pe zi.