Lifestyle

Remediu românesc împotriva cancerului. Medicamentul este obținut din organisme marine

Medicament
Sursa foto: dreamstime

Natalia Roșoiu, cercetător în domeniul biologiei marine și biomedicinii și membră a Academiei Oamenilor de Știință din România, a creat un medicament fabricat în întregime din organisme marine cu acțiune antitumorală.

Cercetătorul în domeniul biologiei marine și biomedicinii Natalia Roșoiu a prezentat recent, în cadrul unei emisiuni Radio Constanța, descoperirile sale făcute în domeniul farmaceutic.

„Medicamentul injectabil Alflutop, obținut din pește marin mărunt, utilizat în toate bolile care au la bază inflamația reumatismul degenerativă, proliferarea celulară, paradontopatiile. Dar trebuie menționate efectele secundare și adverse deloc de neglijat, ceea ce impune o strictă supraveghere a bolnavului. De exemplu ești răcit, ești bolnav și trebuie să te vindeci. Tocmai că este foarte bun și pentru îmbunătățire a stării de sănătate. Am experimentat pe mine personal și pe familia mea, că am avut niște probleme, efectul anti-tumoral, chiar tumori maligne”, a explicat Natalia Roșoiu.

Spectru extins de acțiune

Potrivit cercetătorului constănțean, în prezent este în curs de validare la Ministerul Sănătății și acțiunea citostatică a medicamentului creat: „Mai avem de făcut niște cercetări să convingem Agenția Națională a Medicamentului, ca să scriem în prospect și acțiunea citostatică și curativă a Alflutopului, dar mai durează. E o luptă acerbă pe piața farmaceutică, mai ales companiile astea internaționale. Am creat un brevet nou Alflutop forte, tocmai în ideea de a fi scris în prospect și acțiune anti-tumorală.”

Spectrul de acțiune a medicamentului este unul extins, fiind recomandat nu doar în tratamentul anticancer și în tratamentul formelor de reumatism degenerative: „Am reușit să obțin acest Alflutop soluție injectabilă pentru reumatisme degenerative și împotriva proliferării celulare. Are și acțiune anti-tumorală. Este este destinat în special exportului, dar se găsește în toate farmaciile la liber. Prețul este stabilit de către Ministerul Sănătății. O cură e de 20 de fiole. Cutiile conțin 10 fiole, o dată la două zile, injectabil, profund, intramuscular. Este un medicament sistemic și care acționează acolo unde organismul are nevoie”, a precizat Natalia Roșoiu.

O carieră științifică remarcabilă

La 75 de ani Natalia Roșoiu își continuă activitatea, fiind coordonator de doctorate la Universitatea Ovidius: „M-am format ca cercetător. Inițial am ajuns până la cercetător principal gradul unu, când am început activitatea după terminarea facultății la Institutul Român de Cercetări Marine. Am fost unul dintre ctitorii facultății de medicină, Universitatea Ovidius Constanța și aici m-a preocupat biochimia medicală, deci bio-medicină. Predam studenților de la medicină, însă nu am abandonat cercetările referitoare la organisme marine, din care am creat și medicamente la Institutul Român de Cercetări Marine. Mi-au continuat activitatea prin doctoranzii pe care i-am avut. (…) Ca om de știință din România mă preocupă foarte multe domenii antropologie, diversitate și conservarea naturii, ecologie, genetică și bio-evoluție, dar în principal, la Universitate Ovidius Constanța am fost director de proiect de cercetare cu titlu concepere și dezvoltare de produse medicamentoase pe bază de substanțe biologic active din organisme marine”, a mai precizat cercetătorul Natalia Roșoiu în cadrul emisiunii de la Radio Constanța.