Actual

Restricții de trafic în Capitală de 1 Decembrie. Circulația va fi blocată pe mai multe artere

Restricții de trafic în Capitală de 1 Decembrie. Circulația va fi blocată pe mai multe artere
Sursa foto: Arhiva companiei

Parada militară de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, vine, ca în fiecare an cu restricții de trafic în București. Însă și repetițiile dau peste cap circulația din Capitală, care și așa se desfășoară anevoios.

Parada militară din Piața Arcul de Triumf din București va fi transmisă pe micile ecrane, dar și online, pe pagina oficială a MApN. Ministerul Apărării Naționale a anunțat că acesta va avea loc vineri, începând cu ora 11.00. Și, inevitabil, va genera restricții de trafic.

La paradă vor defila, alături de trupele Armatei României, și militari străini din cadrul detașamentelor dislocate în țara noastră. Dar și din țările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României.

Conform comunicatului MapN peste 1.500 de militari şi specialişti, precum şi aproximativ 130 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, vor participa la paradă.

Care este programul de 1 Decembrie

MapN a anunțat care vor fi ceremoniile desfășurate pe 1 Decembrie:

– Între orele 7,00-11,00, ceremonie militară şi religioasă cu depunere de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Ostaşului Necunoscut (Parcul Carol I).

– Începând cu ora 11,00, Parada Militară Naţională în Piaţa Arcul de Triumf.

– Începând cu ora 12,00, expoziţia tehnică militară în Piaţa Arcul de Triumf.

– Între orele 19.00-22.00, solemnitatea retragerii cu torţe pe următorul traseu: Palatul Cercului Militar Naţional – Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Bd. Mihail Kogălniceanu – Spl. Independenţei – Bd. Eroilor Sanitari – Str. Profesor Doctor Gheorghe Marinescu – Şos. Cotroceni – Bd. Iuliu Maniu – Bd. General Paul Teodorescu – Bd. Timişoara – sediul Brigăzii 30 Gardă.

Care sunt restricțiile de trafic

Brigada Rutieră a anunțat următoarele restricții de trafic valabile în perioada 30 noiembrie, ora 09:00 – 1 decembrie 2023, ora 14:30

– Restricţionarea traficului rutier pe benzile I, II şi III în Piaţa Arcul de Triumf. Aceasta se va aplica pe sensul dinspre Piaţa Presei Libere către Piaţa Victoriei, de la Aleea Primo Nebiolo până la Arcul de Triumf şi pe Str. Alexandru Constantinescu, de la Arcul de Triumf până la Bd. Mărăşti, pe ambele sensuri de mers, pentru amplasarea/demontarea tribunei oficiale.

– Restricţionarea bretelei de circulaţie care face legătura între Bd. Mareşal Alexandru Averescu şi Şos. Kiseleff.

– Restricţionarea spaţiului interzis circulaţiei, dispus în spatele Arcului de Triumf, între Bd. Mareşal Alexandru Averescu şi Bd. Mareşal Constantin Prezan.

Se interzice însă și accesul pietonal pe următoarele rute:

– pe Şos. Kiseleff, între Str. Primo Nebiolo şi Piaţa Arcul de Triumf, cu excepţia invitaţilor.

– pe Str. Alexandru Constantinescu, între Bd. Mărăşti şi Piaţa Arcul de Triumf.

– pe Bd. Mareşal Constantin Prezan, între Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Arcul de Triumf, pe trotuarul din partea dreaptă în sensul de mers spre Piaţa Arcul de Triumf, cu excepţia reprezentanţilor mass-media.

– în parcul Regele Mihai I între Aleea Michael Jackson (porţiunea cuprinsă între Piaţa Arcul de Triumf şi zona aleii de acces spre Muzeul Satului) – Aleea Grădina Japoneză – Aleea Aventura Parc şi Bd. Constantin Prezan;.

– Şos. Kiseleff, între Piaţa Arcul de Triumf şi Str. Uruguay.

– Bd. Mareşal Alexandru Averescu, între Bd. Mărăşti şi Piaţa Arcul de Triumf.

– Bd. Mareşal Constantin Prezan, (pe trotuarul din partea stânga pornind de la Piaţa Charles de Gaulle) de la Str. Mr. Gheorghe Şonţu până la Piaţa Arcul de Triumf, conform cancan.ro.