Actual

Canicula dă peste cap traficul rutier! Restricții de circulație în mai multe județe și în Capitală

restricții circulație Sursă foto Antena 3 CNN
Sursă foto Antena 3 CNN

CNAIR a anunțat că în mai multe județe și în București intră în vigoare de la ora 11 restricții de circulație din cauza valului de căldură care persistă. Totodată, traficul este oprit pe DN 1A și pe Podul Giurgiu – Ruse.

Astăzi, începând de la ora 11.00 și până diseară, la ora 20.00, va fi interzisă circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe toate sectoarele de drumuri naţionale, drumurile expres şi autostrăzi din municipiul Bucureşti şi toate judeţele ţării.

Interdicția a fost emisă în contextul avertizărilor de Cod Portocaliu și Galben de caniculă anunțate de către Administraţia Naţională de Meteorologie și este impusă pentru prevenirea degradărilor provocate de circulaţia traficului greu şi prevenirea deformaţiilor majore ireversibile, cu pierderea stabilităţii straturilor rutiere.

Măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin 2 şi 3 al Ordonanţei de Guvern nr 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului poate interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, drumurile naţionale din judeţele afectate de codul portocaliu, conform Agerpres.

Care sunt excepțiile

Conform Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, interdicția nu se aplică și în județele Argeş, Brăila, Buzău, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Prahova, Tulcea şi Vâlcea.

Potrivit sursei citate, va fi interzisă circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone cu următoarele excepţii: transporturilor de persoane; transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală sau vegetală; vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră; transporturi funerare; transporturi poştale; transporturi de echipamente de prim ajutor; transporturi pentru distribuire de carburanţi; transporturi de mărfuri sub temperatură controlată; transporturi pentru tractări vehicule avariate; transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate; transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării; transporturi de apă îmbuteliată; transporturi produse provenite din exploatări agricole; transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

Trafic oprit pe DN 1A și pe Podul Giurgiu – Ruse

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a mai anunțat că, în această dimineață, traficul rutier este oprit pe ambele sensuri pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. Măsura a fost luată pentru a se realiza cercetări la locul producerii exploziei staţiei de GPL.

Conform sursei citate, traficul este deviat pe rutele ocolitoare: pe sensul către Ploieşti – DC 77A – DJ 701B – DN 7 Tărtăşeşti, iar pe celălalt sens – DJ 101B Periş – Tâncăbeşti – DN 1.

Totodată, circulația rutieră va fi închisă pe Podul Giurgiu – Ruse în timpul nopții, autoritățile anunțând impunând această măsură pentru a putea fi realizate lucrări de mentenanță. Circulația rutieră va fi închisă pe timpul nopții, respectiv între orele 22.00 și 2.00 pe DN 5 Pod Giurgiu – Ruse până joi.