Info Actual > Culinar > Rețetă de la bunica. Negresă de post, gustul copilăriei
Culinar

Rețetă de la bunica. Negresă de post, gustul copilăriei

Rețetă de la bunica. Negresă de post, gustul copilăriei

Din cuprinsul articolului

Rețetă de la bunica. Negresa de post se numără printre  cele mai delicioase  prăjituri. Rețeta prezentată mai jos va ieși pufoasă, aromată, numai bună pentru a le îndulci zilele celor dragi și a le face ziua fericită copiilor, chiar dacă este o rețetă ce nu conține lapte și ouă.

Acest desert este ușor de preparat de orice gospodină și nu trebuie să fi un mare cunoscător în arta gastronomiei. În plus, pentru negresa de post nici nu folsoea mixerul, ci pur si simplu o spatula sau chiar o lingura de lemn.

Pentru compoziție, amesteci ingredientele solide cu cele lichide. Această rețetă puteți să o coaceți acum folosind forme de brioșe, însă se poate face și într-o tavă mare și pe urmă o tăia în dreptunghiuri uniforme.

Rețetă de la bunica: Negresă de post

Atunci când faceți doar pentru copii această rețetă, înlocuiți cafeaua cu apă, iar în loc de zahăr se pune îndulcitor.

Negresa de post se poate glazura cu gem de caise. Pentru un plus de gust, adaugă în cocă coajă de la o portocală.

Ingrediente necesare: 200 g zahăr, 100 ml ulei, 200 ml apă, 100 g gem, 20 g cacao, 25 g nucă de cocos, 8 g praf de copt, 4 g bicarbonat de sodiu, 250 g făină, zahăr vanilat, gem de prune caise.

Înainte de a vă apuca de această rețetă, dați drumul la cuptor să se încingă la foc potrivit sau setați temperatura pentru preîncălzire la 170 de grade Celsius.

Pe urmă, tapetați cu hârtie de copt o formă de prajituri, o ungeți cu puțin ulei și apoi presăra puțină făină.

Pentru blatul de negresă, amestecă într-un bol înalt uleiul și zahărul, după care adăugă gemul și apoi turnă apă. Pe urmă, amestecă totul foarte bine cu o spatulă.

Adăuga în blat ingredientele uscate, adică făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul și  pudra de cacao. Cine dorește poate să mai pună în negresa de post și stafide sau fructe uscate, tocate mărunt.

Aluatul se răstoarnă în tava pregătită în prealabil, nivela și dădea tava la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute.

Când prăjitura s-a răcit, pune un strat subțire de gem de caise deasupra sau  pudrează cu zahăr. Gospodinele pot opta ca peste negresa de post să pună o glazură cu ciocolată tot de post și să presare nuci tocate sau alune, nucă de cocos pentru aspect sau pudră de cacao, potrivit BZI.