Lifestyle

Rețetă GAZPACHO cu roșii – supă rece, ideală pentru zilele fierbinți de vară. Este delicioasă și răcoritoare!

Rețetă GAZPACHO cu roșii – supă rece, ideală pentru zilele fierbinți de vară. Este delicioasă și răcoritoare!

Rețetă GAZPACHO cu roșii – supă rece, ideală pentru zilele fierbinți de vară. Este delicioasă și răcoritoare! Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție este de părere că nu trebuie să dăm banii pe alimente scumpe pentru a mânca sănătos.

Potrivit specialistului, cu un pic de imaginație și o gestionare bună a resurselor putem avea un plan alimentar sănătos cu mai puțin de 25 de lei pe zi.

Nutriționistul Cori Grămescu demontează mitul conform căruia mâncarea sănătoasă este și una scumpă. Cheia unei alimentații sănătoase, inclusiv a slăbirii constă în primul rând în consumul de ingrediente naturale, neprocesate, generice.

Rețetă GAZPACHO cu roșii – supă rece, ideală pentru zilele fierbinți de vară. Gazpacho de roșii cu mușchiuleț de porc și salată de fenicul – pentru gazpacho avem nevoie de 200 g roții cherry dulci, un ardei gras verde, un castravete, o tijă de țelină apio, o lingură de tabasco, o lingură ulei de măsline, sare, piper și o jumătate de ceapă shalotte tocată mărunt. Se mixează în blender toate ingredientele împreună cu o cană de apă plată și se strecoară prin sită. Zeama rezultată se lasă la frigider și se mănâncă rece, decorată cu frunze de mentă.

Pentru felul principal tăiem o bucata de 150 g de mușchiuleț de porc și o marinăm de seara în boia afumată amestecată cu o lingură de reducție de oțet balsamic, piper și 10 linguri de apă. Gătim mușchiulețul marinat la grătar sau airfryer.

Pentru salata de fenicul avem nevoie de o căpățână de fenicul pe care o tăiem julien și un castravete tăiat felii subțiri. Amestecăm feniculul cu castravetele și pentru dressing folosim 4 linguri de suc de portocale cu oțet de zmeură, un sfert de linguriță de tabasco verde și o lingură ulei de măsline, sare și piper. Facem salata de seara și o lăsăm la frigider până la ora prânzului.