Info Actual > Culinar > Rețeta mousse de ciocolată. Un desert fin, cremos și gustos pe care e musai să îl încerci
Culinar

Rețeta mousse de ciocolată. Un desert fin, cremos și gustos pe care e musai să îl încerci

Rețeta mousse de ciocolată. Un desert fin, cremos și gustos pe care e musai să îl încerci

Deserturile au fost și vor fi întotdeauna slăbiciunea noastră. Prin urmare, învățați această delicioasă rețetă de mousse de ciocolată de casă.

O rețetă mai sănătoasă și mai ușoară

În majoritatea brutăriilor sau a patiseriilor obținem deserturi delicioase. Cu toate acestea, acestea conțin o cantitate mare de îndulcitori artificiali, coloranți și un alt ingredient care nu este sănătos pentru corpul nostru.

Mousse-ul

Este un desert de origine franceză. Se face din albusuri de oua batute sau frisca.

De aceea a devenit popular, în special datorită texturii sale cremoase și spumoase, pe lângă aroma sa unică. Cu toate acestea, în unele țări sunt pregătite chiar și legumele și peștele.

Principalele ingrediente pentru a-l face sunt zahărul, albușurile, frisca (sau smântâna), ciocolata și untul. Cu toate acestea, anumite ingrediente pot fi, de asemenea, aruncate sau înlocuite pentru a fi mai ușoare.

Așadar, nu rămâneți cu dorința de a savura un desert delicios de teamă să nu vă îngrășați. Aflați cum să pregătiți această rețetă de mousse de ciocolată de casă și savurați-o singură sau în familie.

Secretul mousse-ului se află în albusurile ouălor. Dacă nu doriți să o faceți cu ou puteți folosi frisca. Nu vor exista probleme dacă utilizați una sau ambele.

În plus,îl puteți folosi și ca umplutură pentru o prăjitură rece sau prăjituri. Se prepară foarte ușor și cu ingrediente de bază pe care cu siguranță le ai la îndemână.

Ingrediente:

  • 3 albușuri.
  • 1 cană de apă (250 ml).
  • 3 galbenusuri de ou.
  • ½ cană de zahăr (60 g).
  • 2 cani de frisca grea (240 ml).
  • 1 baton de ciocolată (200 g).
  • 1 pahar de jumătate de suc de portocale (80 ml).
  • 2 linguri de ciocolată rasă pentru a decora (30 g).
  • 1 lingură de lichior de portocale (15 ml).
  • 1 lingură de migdale pentru a decora (15 g).

Pregătire:

  • Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să topiți ciocolata la bain-marie într-o cratiță mică și să o rezervați într-un loc cald.
  • Apoi, într-un castron mediu, bateți albușurile până ajung să arate ca spuma. (Încercați să utilizați un mixer electric pentru a vă ușura munca)
  • Apoi adăugați gălbenușurile de ou, ciocolata, zahărul, sucul și lichiorul de portocale fără a înceta să bateți.
    Apoi, adăugați frisca pentru a da cremei o consistență mai spumoasă.
  • Pentru a termina, serviți în pahare mici sau pahare de înghețată și dați-le la frigider timp de cel puțin 4 ore până când este fermă.
  • După acel timp, scoateți-l din frigider și decorați cu puțină ciocolată rasă, albă sau neagră. De asemenea, puteți adăuga câteva migdale sau nuci.