Lifestyle

Rețetă paste italiene cu nucă. Este greu să refuzi acest preparat sănătos și hrănitor!

Rețetă paste italiene cu nucă. Este greu să refuzi acest preparat sănătos și hrănitor!

Rețetă paste italiene cu nucă. Este greu să refuzi acest preparat sănătos și hrănitor! Rețetă sănătoasă pentru paste cu sos de nucă, făcute cu paste din grâu integral, nuci, lactate de bună calitate și ulei de măsline extra virgin. Veți iubi acest sos cremos și foarte hrănitor, atât pentru mesele cu întreaga familie, cât și pentru cine speciale.

Această rețetă pentru spaghete sănătoase este preparată în 20 de minute, cu ingrediente foarte ușor de găsit și pe care le avem cu toții acasă, și este foarte ieftină și incredibil de gustoasă. Îmi place pentru că conține o tonă de nutrienți, în special grăsimi sănătoase și proteine ​​lactate.

Ce este pasta cu sos de nucă și smântână?

Rețetă paste italiene cu nucă. Este greu să refuzi acest preparat sănătos și hrănitor! Pastele cu sos de nucă sunt o rețetă italiană făcută cu nuci, parmezan sau brânză Pecorino, smântână, ulei de măsline, usturoi și ierburi aromate. În mod tradițional, pastele utilizate sunt spaghetele.

Ingrediente

  • 250 g spaghete de grâu integral
  • 100 g nuci
  • 1 cățel de usturoi
  • 50 g ulei de măsline extravirgin
  • 100 ml lapte evaporat sau smântână pentru gătit
  • 50 g parmezan ras
  • ½ linguriță oregano
  • ½ linguriță de cimbru
  • ½ linguriță de maghiran
  • Sare
  • Piper

Elaborare pas cu pas

  • Fierbeți nucile într-o cratiță cu apă peste foc timp de aproximativ 5 minute, astfel încât să se înmoaie ușor. Scurgeți-le.
  • Într-o mașină de tocat, zdrobiți usturoiul și nucile. Adăugați ierburile aromatice, uleiul și sarea și amestecați din nou. În cele din urmă, adăugați laptele sau smântâna și parmezanul ras și amestecați din nou, până când rezultă un sos cremos. Puteți regla grosimea adăugând lapte evaporat după gust. La fel și pentru sare și piper.
  • Gatiti pastele urmand instructiunile de pe ambalaj. Scurgeți-l (fără să-l clătiți), readuceți-l în cratiță (de pe foc) și adăugați sosul. Asigurați-vă că îl distribuiți bine în paste. Se servesc cu pătrunjel tocat deasupra.