Categories: Lifestyle

Reţeta pentru cel mai delicioase baclavale turcești! Secretul cu care nu dai greş niciodată

Reţeta pentru cel mai bune baclavale! Secretul cu care nu dai greş niciodată. Baclavaua este un desert vital și nelipsit de pe mesele turcilor, preferat în orice anotimp. Delicioasele baclavale cu nucă, fistic și miere este un aliment favorit al tuturor de pretutindeni iar o rețetă tradițională turcească nu va greși în a pune un zâmbet pe fața celor mai pretențioși gurmanzi.

Elementul esențial care dă gustul apreciat de foarte multe persoane este mierea, nu siropul de zahăr, care trebuie adăugată din belșug. Iată care sunt ingredientele pentru cele mai delicioase baclavale:

  • 1 pachet foi de plăcinta
  • 150 g unt
  • 250 g miez de nucă
  • 1 linguriță scorţișoară
  • 250 g miere
  • 300 ml apă
  • 200 g zahar
  • 1 păstaie de vanilie
  •  esenţă rom (obțional)

Mod de preparare:

Se începe prin împărțirea foilor în trei părți egale, apoi se macină nucile si se amesteca cu scorţișoară. Se topește untul până devine lichid.

În tava de copt se pune o prima foaie de plăcintă, se unge cu margarina, se pune următoarea foaie, se unge si tot așa până se termina prima treime de foi. Se pune jumătate din cantitatea de nuci amestecata cu scorţișoară. Se așază peste nuci a doua treime de foi si se repeta operaţiunea de ungere făcuta anterior. Se presară a doua jumătate de nuci măcinate si se acoperă cu ultima treime de foi unse.

Se acoperă tava ca sa nu se usuce foile si se da la frigider 30-45 de minute. Se aprinde cuptorul, se scoate tava de la frigider si se porţionează baclavalele în forma de romb sau pătrat. Se da la cuptor 25 de minute, până se rumenește.

Între timp, la foc mic, se fierbe un sirop din apa si zahar. După ce au fiert, se adaugă mierea, se mai dă un clocot, iar la final se adaugă vanilia. Se toarnă siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor.

Se lasă la răcească, iar când a ajuns la temperatura camerei se da la rece.

Poftă bună

Mocanu Maria

Mă numesc Maria Mocanu! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 13 ani, cu nenumărate articole publicate despre vedete, mondenități, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale. Multe dintre materialele scrise de mine au avut la bază subiecte la zi din evenimentele la care am participat și din care mi-am conceput articolele publicate în spațiul online. Vă mulțumesc pentru aprecieri, dar și criticile aduse sunt constructive pentru mine.

Recent Posts

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

3 ore ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

4 ore ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

6 ore ago

Când intră alocațiile copiilor? Banii nu ajung înainte de Paște

Ministerul Muncii a făcut public calendarul pentru plata alocațiilor copiilor în luna mai 2024. Aceasta…

9 ore ago

Tichete pentru activități casnice! Ce activități sunt plătite fără contract de muncă

Persoanele de cel puțin 16 ani pot obține venituri suplimentare, fie că sunt angajate sau…

11 ore ago

Pietonii pot fi sancționați aspru! Amenzile ajung și la 1.700 de lei

Siguranța rutieră în Germania este reglementată prin norme strict. Încălcarea acestora poate duce la amenzi…

13 ore ago

Parteneri

This website uses cookies.