Info Actual > Culinar > Rețeta pentru tortul de ciocolată fără coacere. Un desert gustos pentru orice aniversare
Culinar

Rețeta pentru tortul de ciocolată fără coacere. Un desert gustos pentru orice aniversare

Rețeta pentru tortul de ciocolată fără coacere. Un desert gustos pentru orice aniversare

Cred că nimeni nu poate rezista acestui tort cu ciocolată. Nu numai că arată grozav dar și gustul este pe măsură!

Tort cu ciocolată fără coacere este considerat desertul suprem. Este gustos și aromat și se prepare imediat, în doar 15 minute.

Tort cu ciocolată fără coacere – Ingrediente

 

200 g de biscuiți digestivi din fulgi de ovăz

1 ou

70g unt

120 g fondant de ciocolată

120 g ciocolată cu lapte

1 linguriță zahăr vanilat

3 foi de gelatină

75 ml de apă

200 ml frișcă

Mod de preparare

Pregătim baza tortului: Zdrobim biscuiții. Topim untul la cuptorul cu microunde și îl amestecăm cu oul. Adăugăm acest amestec peste biscuiți și amestecăm bine până la obținerea unui aluat omogen. Așezăm acest amestec de biscuiți la baza unei tăvi cu marginile detașabile, presând cu ajutorul unei linguri. Punem în cuptorul cu microunde la putere maximă timp de aproximativ 3 minute.

Facem umplutura de ciocolată: Și acum vom pregăti restul. Punem cele două tipuri de ciocolată într-o cratiță pe bain marie, le tocăm pentru că se vor topi mai ușor în acest fel. O dată topită ciocolată, adaugăm lingurița de zahăr vanilat.

Foile de gelatină se înmoaie în apă rece. Când și-au pierdut rigiditatea, le scurgem și le dizolvăm în 75 ml de apă pe care le-am încălzit în cuptorul cu microunde. Adăugăm apa cu gelatina dizolvată în ciocolată și amestecăm bine.

Batem smântâna pentru a obține frișcă și o amestecăm cu ciocolata cu mișcări învăluitoare.

Asamblăm tortul cu ciocolată. Turnăm acest amestec pe baza biscuiților. Ținem la frigider cel puțin 4 ore, deși cel mai bine este să o faceți cu o zi înainte. Desfaceți marginile și serviți. Poate fi decorat cu câteva căpșuni și câteva frunze de mentă.