Info Actual

Info Actual > Culinar > Rețeta rapidă! Chifteluțe delicioase de porc! Sunt sănătoase dacă le prepari așa
Culinar

Rețeta rapidă! Chifteluțe delicioase de porc! Sunt sănătoase dacă le prepari așa

Rețeta rapidă! Chifteluțe delicioase de porc! Sunt sănătoase dacă le prepari așa

Rețeta rapidă! Chifteluțe delicioase de porc! Sunt sănătoase dacă le prepari așa

Dacă vă este poftă de chifteluțe și sunteți la dietă, bucătăraș.ro vă învață cum să le pregătiți ca să fie mult mai sănătoase. chifteluțele nu se vor prăji, se vor coace în cuptor, la temperatură medie. Se fac imediat, iar aroma lăsată de usturoi și mărar vor face un preparat demn de MasterChef.

Ingrediente necesare pentru chifteluțe de porc, la cuptor:

  • 500 grame de carne tocată de porc (pulpă)
  • 1 ceapă galbenă
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit ceapa
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1-2 morcovi
  • 1 ou
  • 1-2 linguri de făină albă
  • 1 legătură de mărar
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
  • sare
  • piper
  • făină albă pentru modelat

Mod de preparare:

  • Carnea spalată, se fasonează, se taie bucățele și se toacă mărunt.
  • Se curăță ceapa, se spală și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie, după care se lasă puțin să se răcorească.
  • Usturoiul se curăță, se spală și se mărunțește (sau se dă prin răzătoarea fină).
  • Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
  • Se curăță morcovul, se spală și se dă prin răzătoarea fină.
  • Se pune carnea tocată într-un bol și se adaugă: oul, ceapa călită și scursă de uleiul în care s-a prăjit, usturoiul mărunțit, morcovul răzuit, sarea, piperul, mărarul, bicarbonatul de sodiu și făina albă.
  • Se amestecă bine ingredientele, până la omogenizare, apoi se ia câte o lingură de compoziție, se trece prin făină, se modelează și se pune chifteluța pe planșeta înfăinată.
  • Se procedează la fel până ce se epuizează toată compoziția, după care se pun chiftelele în tava prevăzută cu hârtie de copt.
  • Se dă tava la cuptor, la temperatură medie, până ce chiftelele se rumenesc frumos, pe ambele fețe. Atunci se scoate tava din cuptor și chiftelele se servesc calde, cu o garnitură pregătită dinainte.