Toamna înseamnă bogăție, parfum, mirosuri, culoare, piețe pline și recolte bogate… Toamna este sezonul bucatelor tradiționale!
Strugurii, specifici anotimpului toamna, pot fi consumati oricând și oriunde, sub diferite forme, în funcție de gusturi. Indiferent dacă adorați deserturile sau daca vă place să dați un gust deosebit fripturii prin asezonarea cu un sos delicios, puteță adăuga cu încredere strugurii pe lista voastră de cumpărături.
Trebuie știut faptul că strugurii conțin 80% apă, astfel ca vă ajută să va mentineță organismul hidratat. Pe lângă aceasta, în struguri se mai găsesc:
⦁ vitamine, printre care vitamina B6, responsabilă cu dezvoltarea normală a sistemului nervos, si vitamina C, care are, printre altele și rol antioxidant
⦁ minerale: calciu, magneziu, fosfor
⦁ acid folic, ce ajută la buna funcționare a creierului
⦁ antioxidanți
Datorită acestor substanțe, strugurii contribuie la energizarea organismului, la întărirea sistemului imunitar, la reducerea nivelului de stres și la protecția aparatului cardiovascular.
Ingrediente
Mod de preparare
Gemul este gata atunci când, răcit, nu se întinde pe suprafața unei farfurii.
Gemul se pune fierbinte în borcane foarte curate, se pun capacele și se lasă să se răcească la temperature din bucătărie. După ce s-au răcit bine, borcanele se pun la păstrat într-o cămară rece, întunecoasă, bine aerisită sau în pivniță.
Acest preparat din struguri, dovleac și nuci se consumă la micul dejun sau ca gustare, pentru umplut cornulețe sau pentru prăjituri cu gem, fursecuri sau rulade.
Ministerul Muncii a făcut public calendarul pentru plata alocațiilor copiilor în luna mai 2024. Aceasta…
Persoanele de cel puțin 16 ani pot obține venituri suplimentare, fie că sunt angajate sau…
Siguranța rutieră în Germania este reglementată prin norme strict. Încălcarea acestora poate duce la amenzi…
În ultimele zile, zvonurile legate de praful saharian care a ajuns în România au generat…
Produsele din comerț conțin frecvent aditivi alimentari, în special cele care sunt ambalate. Aditivii sunt…
În Joia Mare, cunoscută și sub numele de Joia Patimilor, gospodinele se dedică vopsirii ouălor,…
This website uses cookies.